Elazig'da 24 Ocak Depreminde Hayatini Kaybedenler Anildi

Elazig’da mimarlar ve mühendisler tarafindan 24 Ocak 2020 Elazig depreminde hayatini kaybeden vatandaslar düzenlenen mesaleli yürüyüsle anildi.

Elazig'da 24 Ocak Depreminde Hayatini Kaybedenler Anildi
Elazig’da 24 Ocak 2020 depreminin 4’üncü yil dönümünde mimarlar ve mühendisler tarafindan yürüyüs gerçeklestirildi.

Ögretmenevi önünde toplanan mimarlar ve mühendisler, mesaleler yakarak Cumhuriyet Meydanina kadar yürüdü. Yürüyüs Il Müftüsü Irfan Üstündag tarafindan 24 Ocak Elazig ve 6 Subat 2023 depremlerinde hayatini kaybeden vatandaslar için dualar edilerek sona erdi.

Elazig Mimarlar ve Mühendisler platformu dönem sözcüsü Mimar Fatih Baltaci, “Elazig’in mimarlari ve mühendisleri olarak ilk günden bu yana depremle ve depremin hafizalarimizdaki travmatik etkisiyle mücadele ediyoruz. Biliyoruz ki, her dert, içinde derman tasir. Her son, bir baslangiç içindir. Deprem bizim için bir yok olus degil, yeni baslangiçlarin gerekliligidir. Depremin ilk anindan bu yana sehrimizi yeniden ihya etmek üzere sarf edilen emeklerle el ele, kol kola ve yürek yürege çalisan mimarlar ve mühendisler olarak umutlu, cesaretli ve hazir oldugumuzu bir kez daha duyurmak isteriz” dedi.

Kaynak: İHA