Baskan Günel, Ilçeye 5 Yilda 218 Kilometre Yol Kazandirdi

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in göreve geldigi 2019 yilindan bu yana hizmet çagini yasayan Kusadasi’nin dört bir yaninda sürdürülen alt ve üstyapi çalismalari kapsaminda 933 milyon 702 bin TL’lik yatirimla kente 218 kilometre yeni yol kazandirildi.

Baskan Günel, Ilçeye 5 Yilda 218 Kilometre Yol Kazandirdi


Kusadasi’nin hizmet çagi, Belediye Baskani Ömer Günel ile devam ediyor. “Kusadasi’nin yol sorunu kalmayacak” diyerek göreve baslayan Baskan Günel, söz verdiginden çok daha fazlasini yerine getirerek kentin uzun yillardir çözüm bekleyen alt ve üst yapi sorunlarina uzun vadeli ve kalici çözümler getirdi. Kusadasi Belediyesi alt ve üstyapi çalismalarina 2019 yilinda Balikçilar Meydani, Türkmen Mahallesi ve Kemal Arikan Caddesi gibi yerli ve yabanci turistler tarafindan siklikla ziyaret edilen merkezi noktalarla basladi.

2020 yilinda turistik çarsilar ve 2022 yilinda da kentin en eski alisveris noktalari olan Grand ve Orient Bazaar’da yenileme çalismasi yürüten Kusadasi Belediyesi, bir yandan esnafa rahat bir nefes aldirirken bir yandan da modern ve estetik bir turizm kentinin ilk adimlarini atti.

Çarsilarin ardindan yenileme çalismalari Ikiçesmelik Mahallesi, Eski Kusadasi olarak bilinen Dag, Camiatik ve Hacifeyzullah mahalleleri ile Davutlar, Cumhuriyet ve Ege mahallelerin de devam etti. Alt yapiyi yenileme çalismalari, Aydin Büyüksehir Belediyesi ile elektrik, dogalgaz, internet ve telefon saglayicisi kurumlarla is birligi ve koordinasyon içerisinde yürütülürken Kusadasi Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri dösedigi yagmur suyu hatlari ile kis aylarinda yasanmasi muhtemel sel ve su taskinlarinin önüne geçti. Alt yapi çalismalari tamamlanan bölgelerde vakit kaybetmeksizin yol yapim çalismalarina baslayan Kusadasi Belediyesi, 5 yilda yaptigi 933 milyon 702 bin TL’lik yatirimla kentin adeta çehresini degistirdi. Kusadasi, 2019 yilindan bu yana 23 mahallede sürdürülen çalismalar ile 218 kilometre yeni yola kavustu.

En büyük yatirim Davutlar’in oldu

Kusadasi Belediyesi, ara sokaklarda parke, bordür ve kaldirim çalismalari yaparken bir yandan da yetki alani içerisinde bulunan diger alanlarda sicak ve sathi asfalt çalismasi gerçeklestirdi. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan yürütülen çalismalar kapsaminda en büyük yatirimi 124 milyon 424 bin TL’lik yatirimla Davutlar Mahallesi aldi. Alt ve üst yapisi bütünüyle yenilenen Davutlar Mahallesi’ne son 5 yilda sürdürülen çalismalarla 35 kilometre yol kazandirildi. Ikinci sirada ise 13 milyon 50 bin TL’lik yatirimla Güzelçamli Mahallesi yer aldi. 2019 yilindan bu yana Güzelçamli Mahallesi’nde 42 kilometrelik yol yapim çalismasi gerçeklestirildi.

Böylece uzun yillardir belediye yatirimlarindan mahrum kalan Davutlar ve Güzelçamli mahalleleri hak ettigi hizmete Baskan Ömer Günel döneminde kavustu.
Kaynak: İHA