Usta Oyuncu Perihan Savas Denizlili Kadinlarla Bulustu

Büyüksehir Belediyesinin gerçeklestirdigi Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivalinin onur konugu olan Türk Sinemasi’nin usta ismi Perihan Savas Denizlili kadinlarla bulustu. Muhtesem bir festivalin onur konugu olmaktan büyük bir mutluluk duydugunu kaydeden Savas, “Bu kadar çok kadinin bu kadar çok güzel ürünü yapmasi ve bir belediye baskaninin bu güzelliklerin arkasinda olmasi çok önemli. Çünkü kadinlarimiz çok degerli” dedi.

Usta Oyuncu Perihan Savas Denizlili Kadinlarla Bulustu


Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali kapsaminda onur konugu olarak fetivalin açilis programina katilan Türk Sinemasi’nin efsane ismi Perihan Savas Denizlili kadinlarla bir araya geldi. Büyüksehirle Üreten Kadinlar Festivali’nin gerçeklestirildigi Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Mehmet Gazi Salonu’nda gerçeklestirilen söylesiye AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, esi Berrin Zolan, Kent Konseyi Baskani Ali Degirmenci, Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Bilsen Özen, davetliler ve çok sayida kadin katildi.

Sevenlerinin yogun ilgisi ve sevgi gösterisi altinda salona gelen Perihan Savas böylesi önemli bir festivale katilim saglamaktan büyük bir mutluluk duydugunu söyledi.

Sevilen sanatçi Savas, “Bu kadar çok kadinin bu kadar çok güzel ürünü yapmasi ve bir belediye baskaninin bu güzelliklerin arkasinda olmasi çok önemli. Çünkü kadinlarimiz çok degerli. Bizleri bulusturan bu güzel etkinligi düzenleyen Baskanimiz Osman Zolan’a çok tesekkür ediyorum, çok güzel bir sey yapiyorsunuz” ifadelerini kullandi.

Günün anisina horoz kaidesi hediye edildi

Programin sonunda Baskan Zolan, usta oyuncu Savas’a günün anisina üzerinde Denizli Horozu bulunan bir kaide hediye etti. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kadinlarin açtigi el emegi göz nuru eserlerini görücüye çikardigi stantlari da gezen Perihan Savas, Baskan Zolan ile birlikte dev tesisi inceleme imkâni buldu.

Festivalde Öykü Gürman ve Incesaz da sahne alacak

Türk müziginin basarili müzisyenlerinden Öykü Gürman ise 20 Ocak Cumartesi saat 20.00’de düzenlenecek konserde Denizlililerle bulusacak. 21 Ocak Pazar günü saat 14.00’te ise Akademisyen Anne olarak taninan sevilen yazar Saniye Bencik Kangal söylesi düzenleyerek merak edilen sorulari yanitlayacak. Saat 16.00’da ünlü astrolog Hande Kazanova sevenleri ile workshop da bulusacagi festivalde saat 20.00’de Türk Sanat Müziginin sevilen grubu Incesaz sahne alacak. Öte yandan festivalde uzman isimler çini sanati, saglikli beslenme, sosyal medya ile satis alani olusturma, uyanis, yüzlesme, kabul, yemek, nefes ve farkindalik çalismasi ve evde egzersiz konularinda workshop ve egitimler verecek. Dolu dolu geçen festivalde Türk el sanatlarindan ev tekstili ve hazir giyime çok farkli el emegi göz nuru ürünlerin sergilendigi festivalde, ahsap isçiligi, bijuteri, bakircilik, taki tasarim, dikis, örücülük, geleneksel giysili bebek yapimciligi, biçakçilik, cam isçiligi, çömlekçilik, dericilik, dokumacilik, gümüsçülük, geri dönüsümden yapilmis süs esyalari, minyatür objeler, sepetçilik, kozmetik, cilt bakimi, seramik isçiligi, çini, Türk süsleme sanatlari (tezhip, hat, minyatür, ebru), tel kirma, nakis, igne oyasi gibi geleneksel Türk el sanatlarindan örnekler bulunuyor. Ayrica yöresel ev yapimi kuru gida, pasta, salça reçel, tursu gibi gidalar da festivalde alicilarini bekliyor.
Kaynak: İHA