'Kafkaslarin Kraliçesi' Tiriyla Uluslararasi Yollarda Direksiyon Salliyor

Artvin’den Kafkas ülkelerine yük tasiyan "Kafkaslarin Kraliçesi" lakapli 32 yasindaki kadin tir sürücüsü Esra Yilmaz oyuncaklar, makyaj malzemeleri ve çesitli aksesuarlarla renklendirdigi soför mahallini adeta evindeki odasina dönüstürürken, uluslararasi yollarda bu sekilde tek basina direksiyon salliyor.

'Kafkaslarin Kraliçesi' Tiriyla Uluslararasi Yollarda Direksiyon Salliyor
Artvin’in Kemalpasa ilçesinde yasayan Esra Yilmaz’in en büyük tutkusu araba kullanmak ve gezmek. Yilmaz, bu iki tutkusunu yapip ayni zamanda para kazanmak için tir soförlügü meslegini seçti. Kocaeli’nde özel bir limanda egitimlerini aldiktan sonra direksiyona geçerek 4 yildir ülke geneline ve Kafkaslara yük tasimaciligi yapiyor. Torpido üzerine dantel islemesi serip araç kabinini oyuncak ve makyaj malzemeleriyle süsleyen Yilmaz, zamanin bir çogunu yollarda tek basina geçiriyor. Molalarda makyaj yapmayi ihmal etmeyen Yilmaz, "Evim ve is yerim" dedigi tirin içinde kitap okuyor, yemek yiyor, geceleri tirin içinde uyuyor.

"En büyük tutkularimi para kazanarak yapiyorum"

"Burasi benim evim, is yerim, yatak odam" diyen Esra Yilmaz ”Tutkunu oldugum iki seyi birlestirmem gerekiyordu. Biri dünyayi dolasmak digeri araba sürmek. Bu ikisini birlestirip hem de para kazanmaliydim. Bundan dolayi tir soförü oldum. Kocaeli’nde özel bir limanda egitim aldim. Daha sonra belgelerimi alarak uluslararasi yollarda direksiyon sallamaya ve gaza basmaya basladim. 4 yildir tir kullaniyorum. Bu sayede dünyayi geziyorum, araç kullaniyorum ve para kazaniyorum. Uluslararasi yolculugum ilk Sarp Sinir Kapisindan Azerbaycan’a gitmekle basladi.

Türkiye’nin bir ucundan baska bir ucuna diyebilecegim kadar sehir gezdim. Hedefim kendime tir almak ve kendi tirimla Asya kitasi ve Avrupa kitasina tir yolcugu yapmak istiyorum" dedi.



"Tir sürücülerine yönelik yanlis bir algi var"

Kadin tir soförü olarak binlerce erkek tir soförü içinde tir kullanmanin kendisini hiçbir zaman zorlamadigini belirten Yilmaz "Suana kadar hiçbir sekilde sözlü yada fiziksel tacize ugramadim. Tir soförleriyle ilgili bir algi var kesinlikle yanlis bir algi. Beni bir kardes gibi, bir evlat gibi karsiliyorlar. Sokakta ilk karsilasmalarimda tepkiler çok güzel. Alkislayanlar bravo diyenler islik çalanlar bunlarla ilgili güzel tepkiler aliyorum, bu da beni daha fazla motive ediyor. Son yillarda kadin tir soförü artmasi beni mutlu ediyor. Sektörümüzde kesinlikle kadinlarinda olmasi gerekiyor. Hatta zaman zaman ’Bu meslegi nasil erkeklere kaptirmisiz’ diye kendimi sorguladigim anlar da oluyor. Meslegimi seviyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA