Israil Halki Acil Seçim Istiyor Açiklamasi 'Seçimler Için Hemen Bir Tarih Belirleyin'

Kudüs’teki Cumhurbaskanligi Konutu önünde düzenlenen esir protestosuna katilan binlerce Israilli, acil seçim çagrisi yaparken, seçimler için hemen bir tarih belirlenmesini istedi.

Israil’in Gazze Seridi’nde yönelik uyguladigi politika Israil halki tarafindan da büyük tepki görüyor. Kudüs’teki Cumhurbaskanligi Konutu önünde toplanan binlerce Israilli yeni bir seçim çagrisi yaparak, “Farkli türde bir liderlik istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Gösteride konusma yapan eski Savunma Bakanligi yetkilisi Avner Vilan, "Insanlar size bu gece savas sirasinda protestoya gelmenin uygun olmadigini söyledi.

Sorun su ki kimse savasin ne zaman bitecegini söylemiyor. Hükümet savasi bir TikTok hikayesiymis gibi yönetiyor. Savas sonrasi için planin ne oldugunu bilmiyorlarsa Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) nasil kazanabilir” dedi.

Bu hükümetin gerekenleri yapamayacagini belirten Vilan, “Talebimiz basit. Seçimler için hemen bir tarih belirleyin” seklinde konusurken, binlerce Israilli de Vilan’a alkislar esliginde “Simdi” diyerek karsilik verdi.
Kaynak: İHA