Irak'ta Koalisyon Güçlerine Ait Üsse Saldiri Açiklamasi 1 Yarali

Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani’nin Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, Anbar ilinde ABD öncülügündeki koalisyon güçlerine ait Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü’ne düzenlenen füze saldirisinda Irak ordusundan 1 askerin yaralandigini açikladi.

Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin bulundugu üslere yönelik saldirilar devam ediyor. Irak Basbakani Muhammed Siya Sudani’nin Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, bugün Irak’in batisinda yer alan Anbar ilinde ABD öncülügündeki terör örgütü DEAS karsiti koalisyon güçlerine ait Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü’ne düzenlenen füze saldirisina iliskin açiklama yapti. Ayn el-Esed üssündeki Cezire Operasyon Komutanligina bagli 29. Tugay 7. Tümen karargahi yakinina birkaç füzenin düstügünü belirten General Yahya Resul, saldiri soncu 1 askerin yaralandigini ve 29. Tugay karargahinda hasarin meydana geldigi kaydetti.

Söz konusu üssün içinde Irak ordusuna ait karargahin yani sira askeri egitim merkezinin de bulundugunu aktaran Resul, saldiriyi gerçeklestirenlerin yakalanmasi için arastirmalarin baslatildigini söyledi.



Öte yandan Irak basini adini açiklamadigi ABD’li askeri bir yetkiliye dayandirdigi bir haberde, Ayn el-Esed üssünü hedef alan saldirida bazi ABD askerlerinin hafif yaralandigi belirtildi.

Israil-Filistin çatismasinin basladigi 7 Ekim’den bu yana ABD ve koalisyon güçlerine yönelik saldirilar artti. ABD Savunma Bakanligi tarafindan yapilan son açiklamada, Ekim ayindan bu yana Irak ve Suriye’de konuslu bulunan ABD ve koalisyon güçlerine yönelik 140’dan fazla saldiri düzenlendigi bildirildi.

Kaynak: İHA