7 Ilçedeki Ekipmanlarin Bakim Ve Onarimlari Artik Silifke Akkum Bakim Ve Onarim Atölyesinde Gerçeklesecek

İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü, Silifke ilçesinde Arkum Bakim ve Onarim Atölyesini hayata geçirdi.

7 Ilçedeki Ekipmanlarin Bakim Ve Onarimlari Artik Silifke Akkum Bakim Ve Onarim Atölyesinde Gerçeklesecek
MESKI, saglikli ve kesintisiz içme suyu temin etmek ve insan ile çevre sagligini esas alarak atik sularin bertarafini saglamak için çalismalarina devam ediyor. MESKI Elektrik Merkezleri Daire Baskanligi tarafindan tasarimi yapilan ve devreye alinan Silifke Arkum Bakim ve Onarim Atölyesinde Silifke, Erdemli, Anamur, Bozyazi, Aydincik, Mut ve Gülnar’da bulunan pompa, motor, trafo vb. ekipmanlarin bakim, degisim ve tadilat islemlerinin hizli ve daha düsük maliyetle gerçeklestirilecegi bildirildi.

Silifke Arkum Bakim ve Onarim Atölyesi, 7 ilçe için arizaya müdahale ekiplerinin sevk ve idaresinin gerçeklestirilecegi bir merkez üs konumunda bulunuyor. Atölye içerisine kurulan SCADA Merkezi sayesinde arizalara hizli ve etkin bir sekilde müdahale etmeyi amaçlayan MESKI, vatandaslarin kesintisiz hizmet almalarini sagliyor. Ayrica atölyede bulunan geri kazanim merkezinde; pompa, motor, trafo, pano bakim ve imalat isleri gerçeklestiriliyor. Kritik stok, yedek parça, orta ve alçak gerilim salt yedeklerinin yer aldigi ambarin yani sira, bakim ve tadilat için gelen malzemelerin tespit edildigi ürün kabul merkezi ile bakim öncesi ve sonrasi ürünlerin test edildigi kalite kontrol merkezi de bulunuyor.

"Arizalara hizli ve etkin bir sekilde müdahale edilmektedir”

MESKI Elektrik Merkezleri Daire Baskanliginda Makine Mühendisi olarak görev yapan Mehmet Ali Kiliç, “Elektrik Merkezleri Daire Baskanligi tarafindan devreye alinan Silifke Arkum atölyemizde; Silifke, Erdemli, Anamur, Bozyazi, Aydincik, Mut ve Gülnar ilçelerimizdeki, özellikle kirsal ve engebeli cografyaya sahip bölgelerimizde, kesintisiz ve saglikli içme suyu temininde önemli role sahip pompa, motor, trafo ve jeneratörlerimizin bakim, degisim ve tadilat islemleri hizli ve düsük maliyetli bir sekilde yapilmaktadir. Ayrica, atölye içerisinde kurulmus olan SCADA izleme merkezi sayesinde vatandaslarimizin kesintisiz hizmet almalari için arizalara hizli ve etkin bir sekilde müdahale edilmektedir” dedi.

Kaynak: İHA