Yüzde 60 Zam Alan Isçileri Belediye Baskanini Omuzlarda Tasidi

Yalova’nin Çiftlikköy Belediyesi’nde en düsük isçi maasi yaklasik yüzde 60 artarak 31 bin 103 lira oldu. Maas zammi protokolünde Baskan Ali Murat Silpagar’i kapida mesalelerle karsilayan belediye isçileri, baskani omuzlara çikararak aldiklari zammi coskuyla kutladi.

Yüzde 60 Zam Alan Isçileri Belediye Baskanini Omuzlarda Tasidi
Çiftlikköy Belediyesi ve Zirvekent AS ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda gerçeklestirilen toplu sözlesme töreni Çiftlikköy Belediyesi Dügün ve Konferans Salonu’nda yapildi. Toplu sözlesme Belediye Baskani Ali Murat Silpagar, Hak-Is Konfederasyonu Bursa Il Baskani Mustafa Yavuz ve Öz-Güven Sen Genel Sekreteri Hasan Koç arasinda imzalandi. Isçiler, mesale ve alkislarla ve “Büyük baskan” slogani atarak

Baskan Silpagar’i kapida karsiladi. Silpagar’i omuzlara alan isçiler en düsük isçi maasinin 18 bin 477 liradan 31 bin 103 liraya çikaran Silpagar’a büyük ilgi gösterdi.

Evli ve 2 çocuklu çalisanin en düsük maasi 33 bin lirayi geçti

Baskan Silpagar, burada yaptigi konusmada her daim isçinin ve belediye çalisanlarinin yaninda oldugunu ifade ederek sunlar kaydetti:

“Bizler dün oldugu gibi bugün de, bugün oldugu gibi yarin da halkimiza hizmet ettigimiz kiymetli çalisma arkadaslarimizin hakkini koruyarak, çalisma arkadaslarimizi magdur etmeyecegiz dedik ve bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Sizleri seviyorum, Allah sizlerden razi olsun, dualarinizi eksik etmeyin. Dua, destek sizden, Allah da bize ödeme kolayligi nasip edecektir elhamdülillah diyoruz. Allah’a emanet olun” diye konustu.

Baskan Silpagar, yapilan toplu sözlesme ile en düsük isçi maasinin net 31 bin 103 liraya çikarildigini, evli ve iki çocuklu isçiler için de en düsük maasin ise net 33 bin 540 lira olarak belirlendigini belirtti.



Tüm maas kalemlerinde büyük artis

Yapilan toplu sözlesmeyle askerlik yol harçligi bin TL’den 5 bin TL’ye, aile yardimi yüzde 49,5 artisla bin 158 TL’den bin 728 TL’ye, yemek ücreti yüzde 55’lik artisla 110 TL’den 170 TL’ye, 26 TL olan yol ücreti yüzde 55’lik artisla 40 TL’ye, 100 TL olarak yakacak parasi Yüzde 650 artisla 750 TL’ye, 400 TL olan izin yardimi Yüzde 525’lik artisla 2 bin 500 TL’ye, kirtasiye yardimi yüzde 700 artisla 2 bin TL’ye çikarildi. Ayrica sözlesmeye eklenen yeni madde ile çocuklari üniversitede yüksek lisans egitimi yapan ailelere egitim yardimi olarak aylik bin 258 TL ödenecegi açiklandi. Saha çalisanlarina ise bin TL saha çalisma primi eklendi.

Bayram harçligina yüzde 900

Ramazan Bayrami için 500 TL, Kurban Bayrami için bin 100 TL olan bayram harçligina yüzde 900 artis yapilarak Ramazan Bayrami için 5 bin TL’ye, Kurban Bayrami için ise 10 bin TL’ye çikarildi. Baskan Silpagar, yillik ikramiyeyi de 2024 yili için 72’den 92’ye, 2025 yili için 112 ikramiyeye yükselttiklerini dile getirerek, “Her 6 ayda bir devlet memurlarina gelen ücret artislari ayni sekilde sizleri de kapsayacak ve paraya tahakkuk eden tüm sosyal haklariniza da uygulanacak” ifadelerini kullandi. Yillik izin haklari, kidem haklari ve süt izinleriyle ilgili güncellemeler de yapildi.

Baskan Silpagar’a tesekkür

Imza töreninde konusan Öz-Güven Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, “Karsilikli mutabakata varilarak toplu is sözlesmesini baslatmak bizim için çok önemli, kiymetli ve anlamlidir” dedi.

Hak-Is Konfederasyonu Bursa Il Baskani Mustafa Yavuz da konusmasinda, her daim çalisanlarin yaninda yer aldigi için Baskan Silpagar’a tesekkürlerini iletti. Baskan Silpagar, Yavuz ve Koç, sözlesme anisina çesitli hediyeler ve plaket takdim etti. Imzalarin atilmasi sonrasinda büyük sevinç yasayan isçiler, Baskan Silpagar’la hatira fotografi çekildi.
Kaynak: İHA