Bingöl’ün Karliova ilçesinde çetin geçen kis aylarina ragmen besiciler, yaklasik 1,5 kilometre boyunca at ve kizaklarla tasidigi otlarla hayvanlarini besliyor.
Bingöl’ün Karliova ilçesinde etkili olan kar yagisi, besicilikle ugrasan vatandaslarin islerini zorlastiriyor. Karliova ilçesine yaklasik 25 kilometre uzaklikta bulunan Kaynarpinar köyündeki besicilerin birçogu, kar yagisinin ardindan yaz aylarinda biçtikleri otlari at veya kizaklarla tasiyarak hayvanlara ulastiriyor. Baba meslegi olan besiciligi yillardir sürdüren 4 çocuk babasi Fazli Gürgen (44), her gün erken saatlerde uyanarak zorlu mesaiye basliyor. Yaklasik 100 adet küçükbas hayvani olan Gürgen, günde birkaç kez hayvanlarini kar üstünde otlatmak için yaz aylarinda biçtigi otlari kizaga yüklüyor ve 1,5 kilometre boyunca tasimasini yapiyor.
Günlük yaptigi isleri anlatan Gürgen, ’’Hayvancilikla ugrasiyorum. Sabah saat 08.00 gibi kalkip hayvanlarin otunu, yemini seriyoruz. Ögleye kadar disarda kar üstünde otunu yiyor içeri almiyoruz. Sonra ot getirmeye gidiyoruz yaklasik 1,5 kilometre ötede. Otlarini yiyorlar günlerimiz kis aylarinda böyle geçiyor” dedi.