Gazze'deki Aksa Sehitleri Hastanesi'nde Jeneratörler Devre Disi Kaldi

Gazze Medya Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’nin Deir el-Balah kentindeki Aksa Sehitleri Hastanesi’nde elektrik kesintisi yasandigi ve jeneratörlerin devre disi kaldigi belirtildi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari devam ederken, saldirilarda yaralananlarin tedavileri ise faaliyetlerini sürdüren az sayidaki hastanelerde devam ediyor. Israil’in bölgeye yakit girisine izin vermemesi ise hastanelerin faaliyetlerini zora sokuyor. Gazze Medya Ofisi tarafindan bugün yapilan açiklamada, Gazze Seridi’nin Deir el-Balah kentindeki Aksa Sehitleri Hastanesi’nde elektrik kesintisi yasandigi ve jeneratörlerin devre disi kaldigi belirtildi. Açiklamada, “Yogun bakim ve hemsirelik bölümlerindeki hastalarin ölümünden korkuyoruz” ifadeleri kullanildi.

Filistin Kizilayi: “Israil’in iletisim hizmetlerini kesmesi nedeniyle ekiplerimizle iletisim tamamen kesilmistir"

Filistin Kizilayi (PRCS) tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’nde iletisim ve internet kesintisi yasandigi duyuruldu. Açiklamada, “Son 3 saattir, Israil isgalinin iletisim ve internet hizmetlerini kesmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren ekiplerimizle iletisim tamamen kesilmistir. Bu aksaklik, PRCS’nin yarali ve hastalara en kisa sürede ulasmasini zorlastirmaktadir” ifadeleri yer aldi.

Birlesik Krallik: “Gazze Seridi’ndeki her 10 Filistinliden 9’u bir ögünden az yemek yiyor olabilir”

Birlesik Krallik Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Gazze Seridi’nin kuzeyinde her 10 Filistinliden 9’u günde bir ögünden daha az yemek yiyor olabilir” ifadeleri kullanildi. Açiklamada ayrica, bölgeye daha fazla yardimin karadan hizli ve etkili bir sekilde ulastirilmasi çagrisi yapildi.

BM kuruluslari ise Gazze Seridi’ndeki insani krizin ancak ateskes saglandiktan sonra tam anlamiyla çözülebilecegini belirtiyor.
Kaynak: İHA