Sosyal Medyada Tiklanma Rekoru Kirmisti, Vefat Edince Cenazesine Bayrak Asildi

Baris Pinari Harekati’nin basladigi 2019 yilinda söyledigi, "Üç sene askerlik yaptim, yine giderim yine savasirim" sözleri ile sosyal medyanin gündemine giren 87 yasindaki Nuri Dede hayatini kaybetti. Nuri Davulcu, vasiyeti geregi Türk Bayragi ile ugurlandi.

Sosyal Medyada Tiklanma Rekoru Kirmisti, Vefat Edince Cenazesine Bayrak Asildi
Mustafakemalpasa Tatkavakli Mahallesi’nde ikamet eden Nuri Dede 2019 yilinda Baris Pinari Harekati basladiginda bisikleti ile tarlasindan dönerken bir grup genç ile sohbet etmis ve sözleri milyonlari duygulandirmisti.

Nuri Davulcu’nun gençler tarafindan kaydedilen görüntülerinde, "3 sene askerlik yaptim. Yine giderim yine savasirim. Askerden geldim topragimizi öptüm. En güzel ülke Türkiye be. Dünyanin en güzel ülkesi Türkiye. Tirnagimizi bile alamazlar tirnagimizi. 100 tane gavura ben bedel olurum’’ dedigi anlar yogun ilgi görmüstü.

Bu sözler üzerine IHA ve Pasada.com muhabiri Gökhan Özhan, Nuri Dede’yi ziyaret edip Türk Bayragi hediye etmisti.

Gelen hediye karsisinda duygulanan Nuri Dede "Bu bayragi hayatim boyunca saklayacagim, ölünce üzerime örtün" dedi.

87 yasinda vefat eden Nuri dedenin vasiyeti üzerine kendisine dört yil önce hediye edilen bayrak akrabalari tarafindan tabutun üzerine serildi.

"Bu yasimda gider, savasirim. Bu ülkenin tirnagini alamazlar" diyen Nuri Davulcu’yu Belediye Baskani Mehmet Kanar ve dönemin Garnizon Komutani Yüzbasi Mehmet Böberci de ziyaret edip Türk Bayragi hediye etmisti.
Kaynak: İHA