81 Il Valiligine Asayis Ve Trafik Tedbirleri Genelgesi

Içisleri Bakanligi, 11 Eylül 2023 tarihinde baslayacak olan 2023-2024 egitim-ögretim yilinin birinci döneminin huzur ve güven ortami içerisinde sürdürülebilmesi adina 81 il valiligine asayis ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderdi.

81 Il Valiligine Asayis Ve Trafik Tedbirleri Genelgesi
2023- 2024 egitim ögretim yilinda emniyet, asayisin temini ve muhafazasi, trafik güvenligine iliskin alinan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve alinacak ilave tedbirlerin planlanmasi ve bunlarin denetlenmesine yönelik yayinlanan genelge dahilinde okul güvenligi, uyusturucu ve uyarici madde ile mücadele ile okul servis araçlarinin çalismalari ve karsilasilabilecek sorunlarin çözümüne yönelik tedbirler siralandi.

Okul servis soförlerine yönelik denetimler artirilacak

Vali ve kaymakamlar baskanliginda Il ve Ilçe Emniyet Müdürü, Jandarma Komutani, Milli Egitim Müdürü, okul yöneticileri, okul aile birligi baskanlari, yerel yönetimler, Yesilay temsilcisi, uyusturucu ile mücadele konusunda uzman personel ile egitim ögretim konusunda uygun görülecek diger paydaslarin katilimiyla toplantilar yapilarak su tedbirlerin alinmasi kararlastirildi:

Genelge kapsaminda, trafik tedbirleri basligi ile okul servis araci soförlerine yönelik egitimlerin düzenlenmesi, denetimlerin artirilmasi ve Jandarma Genel Komutanligi ile Emniyet Genel Müdürlügü kurumsal sayfasindaki trafik kampanyasi içeriklerinin sosyal medya üzerinden paylasilmasi, uygun alanlara asilmasi ve ilgililerle paylasilmasi saglanacak. Ayrica okul önlerinde ve çevrelerinde olusacak trafik yogunluguna zamaninda müdahale edilebilmesi için okul giris ve çikis saatlerinde ekip ve personel görevlendirmesi yapilacak.

Yaya öncelikli yollar için denetimlere devam edilecek

Yaya veya okul geçitlerinden geçen ögrencilere ve diger yayalara ilk geçis hakkini vermeyen sürücülere yönelik denetimlerin siklastirilacaginin belirtildigi genelge uyarinca, trafik isaretlemeleri ve fiziki durumlar dikkate alinarak ilgili yollarin yapim ve bakimindan sorumlu olan kurum ve kuruluslarca eksikliklerin giderilmesi saglanacak.

Uyusturucuya yönelik bilinçlendirme çalismalari yapilacak

Genel emniyet ve asayise yönelik tedbirlerin de siralandigi genelgeye göre; kisisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve trafik güvenligi ile birlikte uyusturucu ve uyarici maddelere yönelik bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenecek.

Genelge kapsaminda ayrica öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarinin kurulmasi ve okullarda görevlendirilen özel güvenlik görevlilerinin denetimlerinin kolluk birimlerince ilgili mevzuat hükümleri dogrultusunda artirilmasi için çalisma yapilacak.

Denetimler koordineli bir sekilde artirilacak

Okul çevrelerinde asayisin saglanmasi için denetimlerin artirilacaginin kaydedildigi genelgeye göre; ögrencilerin kötü aliskanliklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara, tütün vb. maddeler ile kesici, delici, yaralayici vb. diger unsurlarin satilmasini önlemek amaciyla gerekli tedbirler alinacak. Ayrica okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonlari, büfeler gibi is yerleri ile seyyar saticilara yönelik denetimler artirilacak.
Kaynak: İHA