Yikilma Tehlikesi Geçiren Ev Mahalleliyi Ayaga Kaldirdi

Kahramanmaras’ta depremde agir hasar alan müstakil bir ev gece saatlerinde yikilma tehlikesi geçirdi. Bir bölümü öne egim alan evin etrafinda polis ekipleri güvenlik önlemi alirken, müstakil ev gece saatlerinde kontrollü bir sekilde yikildi.

Yikilma Tehlikesi Geçiren Ev Mahalleliyi Ayaga Kaldirdi
Merkez Dulkadiroglu ilçesi Kayabasi Mahallesi Haydarli Caddesi üzerinde bulunan ve depremlerde agir hasar alarak bosaltilan bir müstakil ev yikilma tehlikesi geçirdi. Evin arkasinda bulunan bir baska evden düsen parçalar, tek katli müstakil evin çatisina düstü. Müstakil eve düsen parçalar evin bir bölümünü göçürürken, evden çikan sesler mahalle halkini tedirgin etti.

Yasanan olayin ardindan ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri evin etrafini çevirerek güvenlik önlemi aldi. Daha sonra gelen yikim ekipleri, agir hasarli müstakil evi kontrollü bir sekilde yikti.

Yikilan evin sahibi Erol Baltaci, “Depremden sonra evden ayrilmistik, girilmesin dediler. Muhtar bilgi verdi, duvar fazla yatmis yikilacak evinizin yanina gelin diye. Biz de çiktik geldik” dedi.

Olay aninda büyük korku yasayan mahalle sakinlerinden Haci Ayvaci ise, “Evde otururken ses geldi deprem oluyor zannettim. Bir anda disari çiktik bina yavas yavas çökmeye basladi.

Ekipler geldi, çevirmeye basladilar, orada bir çocuk olsa altinda kalirdi. Biz o sesleri duymasak gece birisinin üzerinde kalabilirdi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA