Yabancilara Yönelik Sosyal Uyum Yardimi (YSUY) Projesi Imzalandi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, “Bugün imzaladigimiz Yabancilara Yönelik Sosyal Uyum Yardimi Projesi ile insani yardim alaninda AB ile ortakligimizi güçlendiriyoruz.” dedi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Komsuluk ve Genislemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu ortakligiyla yürütülen “Yabancilara Yönelik Sosyal Uyum Yardimi (YSUY) Projesi”ni imzaladi.

Bakanlikta düzenlenen imza töreninde yaptigi konusmada Göktas, 21. yüzyilin dünya nüfusunda daha önce hiç görülmeyen bir hareketlilige sahne oldugunu belirterek, “Göç, çagimizin bir gerçegidir. Sebepleri ve sonuçlariyla insanligin ortak meselesidir. Göç hareketleri, göçmenlerin yasamiyla birlikte toplumlarin düzenine iliskin bazi aliskanliklarin degisimini de beraberinde getirmektedir. Kitlesel göçler, dünya çapinda pek çok siyasi, ekonomik ve toplumsal göstergeyi de etkilemektedir.” ifadelerini kullandi.

“Insani yardim alaninda AB ile ortakligimizi güçlendiriyoruz”

Yabancilara Yönelik Sosyal Uyum Yardimi Projesi ile insani yardim alaninda AB ile ortakligin güçlendirildigini vurgulayan Bakan Göktas, “Yeni süreçte, Sosyal Uyum Yardimi Projesi’ne 2020 yilinda katilan (Uluslararasi Kizilhaç ve Kizilay Dernekleri Federasyonu) IFRC, görev ve sorumluluklarini Bakanligimiza tevdi ediyor. Benzer sekilde, Proje’nin 2016 yilindan bu yana finansörü olan Avrupa Insani Yardim ve Sivil Koruma Genel Müdürlügü (ECHO) de görevini Avrupa Birligi Komsuluk ve Genisleme Müzakereleri Genel Müdürlügüne (DG NEAR) devrediyor. Bakanlik olarak, insani yardim alaninda gösterdikleri hassasiyet ve degerli katkilari için IFRC ve ECHO’ya tesekkür ederiz.” seklinde konustu.



Kosulsuz bir adalet anlayisi ile göçmenler için somut düzenlemeler yapan ülkelerin bu sinavda basarili olduklarini ifade eden Bakan Göktas, insanî yardim projelerinin ancak insanî duygularla basariya ulasacaginin altini çizdi. Avrupa Birligi’nin finansörü oldugu projeyi Bakanlik ve Türk Kizilay is birliginde yürüterek göçmenlerin ve vatandaslarin refahini dengeli bir sekilde yapilandirdiklarini vurgulayan Bakan Göktas, yeni dönemdeki ortak çalismalarin göçmenlerin yasamlarinin iyilesmesiyle birlikte tüm insanligin mutlulugunun ve refahinin artmasina vesile olmasi temennilerini ifade etti.

Kaynak: İHA