Ulusal Bocce Egitmen Egitimi Ve Oyunlari, Bayburt'ta Basladi

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) ve Bayburt Üniversitesi is birligiyle 5-7 Eylül tarihlerinde Bâbertî Külliyesinde düzenlenecek olan Ulusal Bocce Egitmen Egitimi ve Oyunlarinin ilk gün programi tamamlandi.

Ulusal Bocce Egitmen Egitimi Ve Oyunlari, Bayburt'ta Basladi
Ulusal Bocce Egitmen Egitimi ve Oyunlari, ülkemizin farkli illerinden 100’den fazla özel gereksinimli sporcu ve antrenörün Bayburt Üniversitesinde bir araya gelerek Bocce bransinda becerilerini gelistirmesi ve özel olimpiyatlar kurallari çerçevesinde egitim almasi amaciyla ikinci kez gerçeklesiyor. Ulusal Bocce Egitmen Egitimi ve Oyunlarinin ilk gün programi, Bâbertî Külliyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçeklesen resmî törenle basladi.

Törende Özel Olimpiyatlar Türkiye adina konusan Baskan Yardimcisi Tamer Oyguç, "Oyun Birlikte, Hayat Birlikte" mottosuyla çesitli projeler ve etkinlikler düzenleyerek özel gereksinimli bireylerin spor yoluyla sosyal hayata karismasini amaç edindiklerini ifade etti.

Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak toplam 18 ilde üniversiteler ve yerel yönetimlerle bölge oyunlari düzenlediklerini belirten Oyguç, 60’in üzerinde bölge oyununda toplamda yaklasik 12.000 sporcuya, 6000 gönüllüye ve 4000 antrenöre ulastiklarini sözlerine ekledi. Oyguç, TBBDF ile Üniversitemize etkinlik paydasligi ve sosyal sorumluluk yaklasimi için tesekkür ederek sözlerini sonlandirdi.

Oyguç’un ardindan tören konusmasini yapmak üzere kürsüye çikan TBBDF ile Uluslararasi Bocce Konfederasyonu (CBI) Baskani Mutlu Türkmen, sporu anlamli kilan bir tema etrafinda kenetlenmenin önemine vurgu yaparak basladigi konusmasinda sunlari söyledi: "Federasyon, Özel Olimpiyat Komitesi ve Üniversite paydasliginda hayata geçen bu anlamli organizasyonun ev sahipligini yapmaktan duydugum memnuniyeti ifade etmek isterim. Çünkü bu organizasyon, sporun gücüyle gerçeklestirmek istedigimiz bir saglikli ve sürdürülebilir toplum idealinin yasama aktarildigi bir emek dayanismasi ve amaçlar için ortakliktir. Bocce sporunu, sosyal rekabetin yani sira sosyal bir esitleme, hayata katilma ve paylasma amaci olarak yayginlastirma hedefimiz, özel vatandaslarimizin sosyal kimliklerini güçlendirme hedefiyle bütünlesiyor. Özel bir günde, özel bir amaç için özel insanlarla birlikte olmak, sporun birlestirici gücünün nelere vesile olabileceginin bir göstergesi. Üniversite ve Federasyon olarak sürdürülebilir refah toplumuna engel teskil eden tüm dezavantajlarin giderilmesi için proje tasarliyor ve güçlü paydaslarla hayata geçiriyoruz. Bu organizasyonda egitimlerini tamamlayan ve oyunlarda kendilerini gerçeklestiren tüm özel paydaslarimiz, gelecegin Türkiye’sinde kurucu roller üstlenecekler. Biliyoruz ki insan, toplumsal duyarlilik ve sorumluluk duyulariyla hedefe yönlendiginde, tüm sosyal ve kosulsal engeller bir dayanisma gücü tarafindan bertaraf edilecektir. Bir spor ekolü olarak sosyal gelisim alanlarindaki tüm sorunlara çözüm arayan Üniversitemiz, disiplinlerarasi çözüm pratiklerini paydas destegiyle hayata geçirmeye devam edecektir. Çünkü bizleri özel kilan, bireyselligimizin sinirlarini asan gereksinimlerimiz ve bu gereksinimlere yönelik mücadele azmimizdir. Bocce sporunda simgesel olarak temsil edilecek olan bu azme ortak olan paydaslarimiza huzurlarinizda tesekkür ediyor, organizasyonun hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum."

Rektör Türkmen’in ardindan tören konusmasini yapan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, ulusal düzeydeki organizasyonun etkileri ve sonuçlari bakimindan büyük bir toplumsal katki olmasini takdir ederek düzenleme komitesine tebriklerini bildirdi.

Törenin son konusmasi için kürsüye davet edilen Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ise, özel gereksinimli bireylerin topluma entegrasyonu ve kisisel gelisimleri için düzenlenen organizasyonun toplumsal önemine vurgu yaparak Bocce disiplininin rolünden övgüyle söz etti. Organizasyon paydaslarina tesekkür eden Vali Eldivan, Bayburt’un bir spor sehri olarak sporun ve dünyanin renklerini kucaklamasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Vali Eldivan, organizasyon kuruluna ve katilimci egitmenler ile sporculara basarilar diledi.

Egitim ve Oyunlarin ilk gün takviminde Bocce bransi antrenörlerine çesitli egitimler verilirken, sporcular içinse beceri gelistirme çalismalari yapildi. Organizasyonun ikinci gün takviminde ise beceri gelistirme çalismalari ve özel turnuvalar gerçeklesecek.
Kaynak: İHA