Sanko Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu Açiklamasi

SANKO Holding’in yürütücülügünde düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi’na bu yil 19 bin 52 takim ve 55 bin 625 yarismaci basvuru yaparken 86 takim finalde yarisma hakki elde etti. TEKNOFEST Ankara çerçevesinde ise bu yil ilk kez girisim projeleri yaristi. Ana paydaslari arasinda yer aldiklari TEKNOFEST’in gençlere ilham kaynagi oldugunu belirten SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, “Ülkemizin yarinlari için gençlerimizin gelistirdigi basarili projeleri sanayi yatirimina dönüstürmeliyiz" dedi.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu Açiklamasi
Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in ana paydaslarindan SANKO Holding, gelecegin teknolojisini üretecek gençleri desteklemeyi sürdürüyor.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, TEKNOFEST’in gençlerin gelecege umutla bakmasini saglayan ve basariya tesvik eden büyük bir organizasyon oldugunu belirterek, “TEKNOFEST, gelecegimizin teminati gençlerimize ilham oluyor. Ülkemizin gelecegi için gençlerimizin ortaya koyduklari basarili projeleri sanayi yatirimina dönüstürmeliyiz” seklinde konustu.

Ankara Etimesgut Havalimani’nda gerçeklestirilen TEKNOFEST’i ziyaret ederek projeleri inceleyen Konukoglu, TEKNOFEST’in ülkenin gelecegine katki sunacak projeler gelistiren gençler için önemli bir firsat oldugunu vurguladi. Konukoglu, “Inanilmaz bir atmosfer var. Ilkokul seviyesinden üniversite ve üzeri seviyesine kadar birbirinden basarili projelere imza atiliyor. Gençlerimizin azmini, projelerini gördükçe bizler de heyecan ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

"Ülkemizin gelecegine katki sunacak projeleri desteklemeliyiz"

“TEKNOFEST, ülkemizin gelismesi, çocuklarimizin ve gençlerimizin gelecek adina bir seyler yapabileceklerini ispatlamasinin tek yolu” diyen Konukoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Gaziantep’te 2020 yilinda düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasinin yürütücülügünü üstlenerek TEKNOFEST Ailesine katildik. Büyük bir gururla dört yildir TEKNOFEST’in ana paydaslari arasinda yer aliyoruz. SANKO Holding olarak ülkemizin gelecegine katki sunan proje ve organizasyonlari desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin yarinlari için gençlerimizin yenilikçi fikirlerini hep birlikte desteklemeliyiz. Dünyanin her alanda dönüsüme ugradigi bir süreçten geçiyoruz. Bu suurla hem ülkemiz hem de insanlik adina gelecegin teknolojisini üreten, topluma faydali olacak projeler gelistiren gençlerimizin her zaman destekçisi olmaliyiz.”

Konukoglu, “Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mehmet Fatih Kacir, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfi Mütevelli Heyet Baskani Selçuk Bayraktar ve Baykar CEO’su Haluk Bayraktar olmak üzere tam bagimsiz Türkiye yolunda ülkemizin milli teknoloji hamlesine katki sunan herkese tesekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Teknofest Ankara ödül töreni

TEKNOFEST Ankara ödül törenine, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan, TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, T3 Vakfi Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu ile siyaset ve is dünyasinin önde gelen isimleri katildi.

En çevreci projeler girisimci olma yolunda

Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi ile toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimi ve enerji verimliligi kültürü olusturulmasi; verimlilik ve çevre konularinda farkindaligin artirilarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin gelistirilmesi hedefleniyor.

Yarisma, endüstriyel isletmelerin uyguladigi enerji verimli ve çevre duyarli uygulama projelerini ve teknolojileri ortaya çikararak bilgi ve tecrübelerin paylasilmasini saglamak, genel anlamda endüstriyel alanda enerji verimliligini artirmak amacini tasiyor.

Ilgi her yil artiyor

SANKO Holding’in yürütücülügünde düzenlenen Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasina ilgi her geçen yil artarak devam ediyor. 2020 yilinda Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Enerji Teknolojileri yarismasina 1.468 takim basvururken, 2021 yilinda Istanbul’da gerçeklestirilen TEKNOFEST yarismasina 2 bin 462 takim basvuruda bulunmustu. Trabzon ve Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’de ise 8 bin 778 basvuru yapilmisti.

TEKNOFEST 2023 Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi’na, ‘Üniversite ve Üzeri Seviyesi’ ve ‘Lise Seviyesi’ kategorilerinde düzenlenen yurt içi ve yurt disindan toplam 19 bin 52 takim ve 55 bin 625 yarismaci basvuru yaparken 86 takim finalde yarisma hakki elde etti.

TEKNOFEST Ankara çerçevesinde ise bu yil ilk kez girisim projeleri yaristi. Sankonline Genel Müdürü Emre Altay ve Sankonline Startup Analisti Ismail Sen TEKNOFEST Ankara’da Ulasim ve Mobilite Teknolojileri Kategorisinde jüri üyeligi yaparak finale kalan 30 projeyi degerlendirdi. Izmir’de gerçeklestirilecek ‘Girisimcilik Yarismasinda’ Çevre, Enerji ve Iklim Teknolojilerinin yani sira ‘Turizm Teknolojileri ve Oyun’, ‘Engelsiz Yasam Teknolojileri’ ile ‘Saglik ve Iyi Yasam Teknolojileri’ projeleri yarisacak.

TEKNOFEST Girisimcilik Yarismalari, 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde Izmir Çigli Havalimani’nda düzenlenecek.
Kaynak: İHA