Kozan'da 10 Bin Metrekarelik Spor Kompleksi Insa Ediliyor

Kozan Belediyesi tarafindan 10 bin metrekarelik spor kompleksi insasi basladi.

Kozan'da 10 Bin Metrekarelik Spor Kompleksi Insa Ediliyor
Kozan Belediyesi, spor alaninda da kalici eserler birakilmasi, fiziksel aktivite düzeyinin artirilarak saglikli ve sportif bir toplum olusturulmasi, spor ruhunun bütün kitlelere yayilmasi ve özellikle gençleri ve çocuklari kötü aliskanliklardan uzak tutarak spora yönlendirme hedefiyle hizmetlerini ve yatirimlarini sürdürüyor. Spor kompleksi Tavsantepe Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana hizmet vermeye baslayacak. Alan içerisinde nizami ölçülerde 4 yeni tenis kortu ile birlikte alanda çocuklar için macera oyun parki, tribünler, amfi ve kafeterya gibi sosyal birçok bölümün de olacagi tesis için bölgede örnek bir proje gerçeklestirilecek.

Tacittin Kuruoglu, “Beden egitimi ögretmeni ve tenis antrenörüyüm. Kozan Belediye tesislerindeyiz. Kozan’da iki tane tenis kortumuz var belediyeye ait. Kozan Belediyesi görevliler esliginde bu tesisleri bizlere sunuyor. Simdi ögrendik ki baskanimiz yeni bir saha yaptiracakmis. Kortlarimiz yapildigi zaman ulusal anlamda ev sahipligi yapariz insallah. Tenis pandemi ile rehavet görmeye basladi.

4 sene ilk turnuva da12 kisi ile basladik en son yaptigimiz 2 Haziran turnuvasinda 100 kisi basvurdu bu sadece oynayabilen bir de altta egitim alanlar var bunlar ile Kozan’da teniste çok iyi basarilar elde edecegiz Kozan Belediye Baskanimiz Mimar Kazim Özgan’a tesekkür ederiz” dedi.

Kozan Belediyesi Peyzaj Mimari Fethiye Semerci ise “Tenis kortu ve park projemizi olusturup saha da çalismalara basladik. Gençlige ve spora verdigi önem içerisinde projelerimiz devam ediyor. Tavsantepe’de yapilacak olan proje her yasta insanimizin ilgi odagi olacagi spor faaliyetlerine tesvik açisindan önemli ulusal ve uluslararasi spor müsabakalarina ev sahipligi yapabilecegimiz projemize basladik. 11 bin 300 metrekare alana sahip proje de 2500 metrekare alani 4 adet tenis kortu, 1 adet kafeterya, dinlenme alani, amfi, macera parkuru çocuk oyun alani ve hali sahamiz, otopark ve idari binamiz bulunmaktadir" diye konustu.

Mülkiyeti belediyeye ait olan alana spor kompleksi ve hizmet binasi yapimi ile ilgili proje çalismasi baslatildi. Tesisin en kisa zamanda tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA