Hozat'ta Sokak Hayvanlari Için Çalisma Baslatildi

Tunceli’nin Hozat Ilçe Belediyesi, Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezinde kapasite artirimi için çalisma baslatti. Çalisma çerçevesinde tedavi ve bakima ihtiyaci olan sokak hayvanlari için daha rahat bir ortam olusturulacak.

Hozat'ta Sokak Hayvanlari Için Çalisma Baslatildi
Tunceli’nin Hozat ilçesinde belediye tarafindan Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezinde kapasite artirimi için çalismalara baslandi. Çalismalara iliskin bilgi veren Hozat Belediye Baskani Seyfi Geyik, “Mevcuttaki alanin çevre düzenlemesi yapilarak etrafi tel örgü ile kapatildi. Yeni barakalarin imalatina baslandi. Hayvanlarin tedavi sürecinde dar barakalar yerine merkezin bahçesinde rahat hareket etmesi için de bir dizi çalisma yapiliyor. Çalismalarin kisa sürede tamamlanmasi için personelimiz büyük bir özveri ile çalisiyor. Kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim Idem Ceylan, ilçede onlarca sokak köpegini kisirlastirdiklarini belirtti.

Ceylan, ’’Bunun yaninda tedavi ihtiyaci olan ya da sokaklarda tehlike arz eden köpekleri de Sokak Hayvanlari Geçici Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezinde topluyoruz. Kapasitesi artirilan merkez, 60-70 köpegin rahatlikla dolasabilecegi açik bir alana sahip olacak. Onun disinda yavru köpekler için de kapali barinaklar yapiyoruz. Bir nevi o canlara kendilerine ait bir alan olusturmus olacagiz. Kanser hastasi sokak hayvanlarina 6 hafta boyunca tedavi uyguluyoruz. Ancak kanser tedavisi için kullandigimiz ilaçlar pahali oldugu için sikinti yasiyoruz. Yine trafik kazalarinda yaralanan, yeni dogum yapan anneler, kisirlastirilanlar ve sokaga birakilan yavru köpeklerin de tedavi ve bakimlarini gerçeklestiriyoruz. Ancak sayi fazla oldugu için oldukça zorlaniyoruz. Bu nedenle basta kanser ilaçlari ve kuru mama olmak üzere hayvanseverlerin, gönüllülerin yardimina ihtiyacimiz var’’ diye konustu.

Kaynak: İHA