ÇKS'ye Basvurmayan Çiftçiler Için Son Tarih 2 Ocak

2024 üretim yili çiftçi kayit sistemi (ÇKS) basvurularinin baslamasiyla birlikte, çiftçiler basvurularini 2 Ocak 2024 tarihine kadar yapabilecekler. 2023 üretim yilinda ÇKS basvurusu olan ve dosyadaki parsel bilgisi, belgeleri degismeyen üreticiler, yeni ürün bilgilerini girerek 2024 üretim yili ÇKS basvurularini E-Devlet üzerinden gerçeklestirebilecekler.

ÇKS'ye Basvurmayan Çiftçiler Için Son Tarih 2 Ocak
Ilk defa müracaat eden çiftçilerden istenen belgelerle, üreticiler il-Ilçe müdürlüklerine evraklariyla birlikte giderek basvurularini yapacaklar.

Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügünden konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada çiftçilerden istenen belgelerin neler oldugu belirtildi.

Müdürlügün yazili açiklamasinin devaminda ise su ifadeler yer aldi:

"Ilk defa müracaat eden çiftçiler, kira veya taahhütname belgeleriyle, (taahhütname belgesi her yil yenilenecektir.) süresi biten, parsel ekleyip çikarmak isteyen, hissedar degisikligi olan üreticilerimiz ÇKS’ye kayitli olduklari Il/Ilçe Müdürlüklerimize bizzat müracaat ederek, basvurularini yapabilirler.

2023 yili itibariyle dosya üzerindeki muhtar aza imzasi kaldirilmis olup sadece dosyasinda yeni kiralama belgesi veya taahhütname belgesi bulunan üreticilerimiz dosyalarini Muhtar ve Azaya imzalatacaktir.

ÇKS müracaatlari ve dosya kabulü, sadece dosya sahibi veya vekalet verdigi kisi tarafindan yapilabilecek."
Kaynak: İHA