Bursa Uludag Üniversitesi 71 Bin Ögrenciyle Ders Basi Yapacak

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), 2023-2024 egitim ögretim yili için 2 Ekim’de 71 bin ögrenciyle kapilarini açacak. 130 ülkeden 7 bin ögrencinin Bursa’da egitim görecegini belirten BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, “Yüzde 100 doluluk oranina sahibiz. Bursa Uludag Üniversitesi’ni seçen ögrencilerin barinma sorunu yok. Son yillardaki yapilan yeni binalar sayesinde 10 bin ögrenci üniversite kampusü içindeki yurtlarda kalacak” dedi.

Bursa Uludag Üniversitesi 71 Bin Ögrenciyle Ders Basi Yapacak
Bursa’da haber ajansi temsilcileriyle bir araya gelen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, egitim ögretim yilinin baslamasina çok az bir zaman kaldigini söyledi.

Yilmaz, “Kayitlarimizi 4 Eylül 2023 tarihi itibariyle tamamlamis durumdayiz. Toplam 71 bin ögrencimiz bulunuyor. Her an mezun verip, lisansüstü alimlarimizi yapiyoruz. Türkiye’nin ögrenci sayisi bakimindan ilk 3 üniversitesi arasinda yer aliyoruz. Bu sene 13 bin ögrenci Bursa Uludag Üniversitesi’nde egitime ilk adimi atacak. Doluluk oranimiz yüzde 100’e ulasti. 15 meslek yüksekokulu, 15 fakülte ve 3 yüksekokulumuz yüzde 100 doluluk ile egitime baslayacak. 13 bin yeni ögrencinin 12 bin 900 civarinin kayit yaptirdigini görüyoruz. Malum, kazananlarin bazilari kayda dönüsmüyor. 2 Ekim 2023 Pazartesi günü ilk ders zili çalmis olacak. Kampüste, 45 bin civarinda ögrencimiz var. 21 bin civarinda ön lisans ögrencimiz mevcut. Lisansüstü ögrencimiz ise, 6 bin 500 olarak seyrediyor” dedi.

Birlesmis Milletler gibi okul

Bursa Uludag Üniversitesi’nin yaklasik yüzde 10’unu yurt disindan gelen ögrencileri olusturdugunu belirten Yilmaz, “Yani 7 bine yakin ögrenci, misafir ögrenci diye tabir ettigimiz yabanci ögrencilerden olusuyor. Misafir ögrencilerin geldigi ülkelerin sayisi ise 130 civarindadir. Yani dünyanin her kösesinden ögrenci Bursa Uludag Üniversitesi’ni seçmis. Bu yil yeni açilacak bölümüz yok” dedi.

“Ögrencilerin barinma sorunu yok”

Yurt kapasitesine de deginen Yilmaz, “Son yillarda yapilan yatirimlarla kampusün içerisinde 10 binin üzerinde konaklama imkani var. Ögrencilerimizin 4’te 1’i kredi yurtlar kurumunda konaklamaktadir. Uludag Üniversitesi’nde egitim gören ögrenciler için barinma sikintisi yok. Bursa’da mukim olan ögrenci sayisinin toplam ögrenci sayisinin içerisinde her geçen gün yükseldigini görüyoruz. Bu dogal olarak barinmanin önemli bir kismini ortadan kaldiriyor. Barinma sorunu yasanmayan sansli üniversitelerden biriyiz” diye konustu.

“Arastirma üniversiteleri arasinda ilk siralarda yer almak istiyoruz”

Bursa Uludag Üniversitesi’nin 2021 yilinda arastirma üniversiteleri arasinda yerini aldigini belirten Yilmaz, “23 arastirma üniversitesi var. 3’ü vakif, 20’si devlet üniversitesidir. Temel vizyonumuz arastirma üniversitesinin gerektirdigi yüksek yayin performansinin sürdürülmesidir. Hedef olarak da 23 okulun arasinda ilk siralarda yerimizi almaktir. Büyük güçlü sanayi kenti olan Bursa’nin üniversitesi olarak, Türkiye üniversiteleri içerisinde daha da yukarilarda yer almak istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA