Bisiklet Tamircilerinde Isler Yogun, Ancak Yardimci Eleman Sikintisi Var

Trafikte yaygin olarak kullanilan araçlardan olan bisikletlerin bakim ve onarimini yapan tamirciler islerinin yogun oldugunu, ancak yardimci eleman bulamakta sikinti yasadiklarini anlattilar.

Bisiklet Tamircilerinde Isler Yogun, Ancak Yardimci Eleman Sikintisi Var
Yaz aylarinda bisiklet vatandaslar tarafindan en çok tercih edilen ulasim araçlarindan biri olarak öne çikiyor. Kolay ulasim saglayan ve ekonomik olarak cazip hale gelen bisiklet bazi arizalari beraberinde getirebiliyor. Bisikletinde jant kopmasi, zincir arizasi, akort, fren, vites bozulmasi, sele kirilmasi, tekerlek aksaminda bozulmasi gibi arizalarla karsilasan sürücüler tamircilerin yolunu tutuyor. Tamircilerde her çesit bisiklet arizalari onarilirken, bebek arabasi, pazar arabasi gibi el araçlari da tamir ediliyor. Bisiklet tamircileri kendilerine gelen arizali bisikletlerin tamiri için yogun mesai harcarken, yeterli yardimci elemanin bulamamalarindan yakiniyor.

“Islerimiz bu günlerde yogun ama yardimci eleman bulamiyoruz”

Eskisehir’de 37 yildir bisiklet tamiri isleriyle ugrasan Ibrahim Deliktas, son günlerde bisiklet arizalarinda artis yasandigini belirtti.

Islerinin yogun geçtigini ifade eden Deliktas, “Bisiklet arizalari bu dönemde artista. Vatandaslar çok kullaniyor. Bir yerden bir yere giderken pratik ulasim araci oluyor. Scooterlar da var, ama bisiklet yillardan beri kullaniliyor. Islerimiz bu günlerde yogun ama yardimci eleman bulamiyoruz. Her türde bisiklet arizasi bize geliyor. Orta göbek, arka teker, akort, fren ve vites arizalar oluyor. Yeterli eleman bulamadigimiz için islere yetisemiyoruz. Biz birilerinin yaninda yetistik, isi ögrendik. Simdi ise ise merak yok. Aileler çocuklarini okutuyor ama bir meslek sahibi olmalari da gerekiyor. Bisiklet tamirciligi 10 sene sonra bitecek bence. Sürücüler bisikleti biraz daha dikkatli kullanmali. Havalar da sicak ilerliyor, kazalara dikkat edilmeli” dedi.

Kaynak: İHA