Birlesik Krallik Büyükelçisi'nden Baskan Gürün'e Ziyaret

2023 Ocak ayinda Türkiye’de Birlesik Krallik Büyükelçisi olarak göreve baslayan Jill Morris Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ü makaminda ziyaret etti. Birlesik Krallik Türkiye Büyükelçisi Jill Morris’i sevgi, hosgörü ve güler yüzlü insanlarin yasadigi, tarih ve kültür kenti Mugla’da agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün nazik ziyaretleri için Büyükelçi Jill Morris’e tesekkür etti.

Birlesik Krallik Büyükelçisi'nden Baskan Gürün'e Ziyaret
Birlesik Krallik Türkiye Büyükelçisi Jill Morris; “Vatandaslarimiz turizmde Mugla’yi tercih ettigini, dogasi, tarihi ve misafirperver insanlari ile bu sehri çok sevdiklerini biliyorum”

Birlesik Krallik Türkiye Büyükelçisi Jill Morris Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ü ziyarette dogasi, tarihi, kültürü, misafirperver insanlari ile Mugla’nin Ingiliz vatandaslar tarafindan çok sevildigini, bu yil Türkiye ve Mugla’yi ziyaret eden vatandaslarinin sayisinin artacagini beklediklerini söyledi.

Büyükelçi Jill Morris; “Mugla tarihin ve kültürün korundugu bir sehir. Bunu içinde bulundugumuz binadan bile anlayabiliyoruz. Gerçekten baskanlik binanizin tarihi dokusunu, mimarisini ve korunmus yapisini çok begendim. Ilk defa Mugla’yi ziyaret ediyorum. Vatandaslarimiz turizmde Mugla’yi tercih ettigini, dogasi, tarihi ve misafirperver insanlari ile bu sehri çok sevdiklerini biliyorum. Bu yil Ingiliz vatandaslarimizin Türkiye’yi ziyaretlerinde yüzde 20’lerde artis bekliyoruz. Çagdas, vizyoner bakis açiniz, geleneklere sahip çikan, kültürü yasatan hizmetlerinizle bu sehri gelecege tasiyacaginizi düsünüyorum” dedi.

Baskan Gürün; “ Önümüzdeki süreçte turizm deniz-kum turizminden kültür turizmine yönelecek”

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün Birlesik Krallik Türkiye Büyükelçisi Jill Morris’in ziyaretinde ülkeler arasindaki iliskilerde turizmin çok önemli bir kuvvet oldugunu söyledi ve turizmin önümüzdeki yillarda kültür turizmine yönelmesini beklediklerini belirtti.

Baskan Gürün; “Mugla dogal güzellikleri ile turizmde, verimli topraklari ile tarimda, korunmus yapisi, tarihi dokusu ile de kültür turizminde çok iddiali bir sehir. Bunun yaninda degisen dinamikler ve gelismeler için uygun huzurlu ortami ile de teknoloji kenti olmasi için çalisiyoruz. Bunlarin yaninda bizim en büyük zenginligimiz sevgiyi, hosgörüyü ve güler yüzü benimsemis insan zenginligimiz. Mugla’mizda hemsehrilerimizden aldigimiz destek ve güçle altyapidan, yenilenebilir enerjiye, tarimdan, kültüre büyük yatirimlar yapiyoruz. Mugla’mizi tüm güzellikleri ile koruyarak gelecege tasimak için çalisiyoruz. Dünya’nin en çok tercih edilen sehirlerine baktigimizda turizmin deniz, kum turizminden kültür turizmine yöneldigini görüyoruz. Bunda dünya nüfusunun büyük bölümünü olusturan ülkelerin direk etkisi var. Turizm iki ülke arasindaki iliskilerde en büyük kuvvetlerden biri. Ingiliz vatandaslarin turizmde ülkemizi ve Mugla’mizi tercih etmesi bizleri mutlu ediyor. Sayin Büyükelçiye nazik ziyaretleri için tesekkür ediyorum.” dedi.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün Birlesik Krallik Türkiye Büyükelçisi Jill Morris’e ziyaretinde “Gocamandan Toruna Mugla” yemek kitabini hediye etti. Büyükelçi Jill Morris içerisinde farkli dil seçenekleri ve barkod uygulamasi olan kitabi çok begendigini ve tarifleri mutlaka deneyecegini söyledi.

Ziyarette daha sonra Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün Büyükelçi Jill Morris’e tarihi baskanlik binasini gezdirdi.
Kaynak: İHA