Berdan Baraji Mesire Alaninda Farkindalik Temizligi Yapildi

İçel Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Daire Baskanligina bagli Tarsus Koordinasyon Sube Müdürlügü ekiplerince, vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi piknik noktalarindan biri olan Berdan Baraji mesire alaninda farkindalik olusturmak için çevre temizligi çalismasi gerçeklestirildi.

Berdan Baraji Mesire Alaninda Farkindalik Temizligi Yapildi
Berdan Baraji mesire alaninin köprü bölümünden baslayarak evsel atiklari toplayan katilimcilar, atiklari torbalara doldurdu. Özellikle kamelya bölümlerinin oldukça kirli oldugu gözlenen çalismada, onlarca torba atik toplandi. Hafta sonlari kent genelinden ve farkli illerden binlerce ziyaretçiyi agirlayan Berdan Baraji mesire alani, yaz aylarinda daha fazla ragbet görüyor.

“Yapilan her sey Tarsus halki için”

İçel Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan, mesire alaninin temiz kullaniminin önemine deginerek, “Burayi her kullanimdan sonra temiz birakirsak, bizden sonra gelecek olan vatandaslar da temiz bulacak. Bugün farkindalik olusturma anlaminda, Tarsus Koordinasyon Sube Müdürlügümüzde görev yapan bütün emekçi kardeslerimizle buradayiz. Katilim gösteren Bolatli ve Akgedik Mahallesi muhtarlarimiza da tesekkür ediyorum. Yapilan her sey Tarsus halki için. Hep birlikte bu konuda duyarli olalim ve gittigimiz her yerde o alani kullandiktan sonra temizleyelim” diye konustu.

Berdan Baraji mesire alaninin hemen yaninda bulunan mahallelerden Bolatli Mahalle Muhtari Ertaç Kavalci da “Tarsus’un bir doga harikasi olan barajimiz, hayvanat bahçemiz ve kamp alanimizin bulundugu bu mesire alanini, insanlarimiz 7/24 kullanmakta. Kullanirken de bazilari yiyip, içtikleri malzemeleri maalesef çevreye saçiyorlar. Tarsus Koordinasyon Sube Müdürlügümüz bu etkinlige dahil oldu. Ailelerimize daha nezih bir piknik alanini olmasi açisindan bizlere yardimci oldular” ifadelerini kullandi.

“Piknige gelen insanlardan temiz birakmalarini istiyoruz”

Akgedik Mahallesi Muhtari Asim Alanko ise “Biz, ‘Yasadiginiz alani nasil görmek istiyorsaniz öyle birakin’ mantigiyla hareket ediyoruz. Burasi, insanlarimizin yasam alani. Özellikle asiri sicaklarda insanlarimiz buraya çok rahatça gelip, aileleriyle piknik yapabiliyorlar. Burada gençlik kampimiz ve mesire alanimiz var. Insanlarimiz burayi kullandiktan sonra bir baska vatandas geldiginde, ‘Burasi neymis’ demesin lütfen. Buraya piknige gelen insanlardan, temiz birakmalarini rica ediyoruz. Emegi geçen bütün arkadaslara da tesekkür ediyoruz” dedi.

Faaliyete Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan, Tarsus Koordinasyon Sube Müdürü Soner Yetgin, muhtarlar ve Büyüksehir Belediyesinin farkli birimlerinde görevli çok sayida personel katildi.

Kaynak: İHA