Baskan Ömer Günel Kampinova'daki Çalismalari Yerinde Inceledi

Baskan Ömer Günel, kenti yeni turizm anlayisinin merkezi haline getirmek amaciyla Kusadasi Belediyesi’nin Davutlar Sevgi Plaji’nda yapimini sürdürdügü Kampinova’yi ziyaret ederek çalismalari yerinde inceledi. Baskan Ömer Günel, çalismalarin tamamlanmasinin ardindan kisa süre içerisinde kent turizmine kazandirilacak ödüllü proje Kampinova’nin zamandan ve mekândan bagimsiz çalisan dijital göçebeler için Türkiye’deki tek egitim ve kamp alani olacagini belirtti.

Baskan Ömer Günel Kampinova'daki Çalismalari Yerinde Inceledi


Kusadasi Belediyesi tarafindan koronavirüsle birlikte degisen turizm ve egitim anlayisina uygun olarak tasarlanan ve Habitat Dernegi ile Aydin Büyüksehir Belediyesi is birliginde yasama geçirilen Kampinova Projesi’nde çalismalar hiz kesmeden devam ediyor. Davutlar Sevgi Plaji’nda bulunan yaklasik 15 bin metrekarelik alanda yapimi süren Kampinova’da egitim, atölye, çadir, spor, etkinlik, sahne, gösteri, dinlenme, ortak çalisma alanlari ve bungalov evler ile sosyal tesisler bulunacak.

Misafirlerine doganin içerisinde inovasyon odakli bir çalisma ve tatil imkâni sunacak olan Kampinova’ya gelen dijital göçebeler ayrica kendileri için düzenlenecek çesitli etkinlik ve festivallere katilma firsati da bulacak. Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) tarafindan düzenlenen ‘Genç Dostu Sehirler Fikir, Proje ve Uygulama Yarismasi’nda ödüle layik görülen Kampinova’da, Y ve Z kusaginin talepleri çerçevesinde, dijital çagin gereklerine uygun egitimler de düzenlenecek.

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kasim ayi basinda bitirilmesi planlanan projeyle ilgili gerçeklestirilen çalismalari yerinde inceledi. Baskan Ömer Günel, Aydin Büyüksehir Belediyesi proje yetkilileri, ARYA A.S Yönetim Kurulu Baskani Tümer Apaydin ve birim müdürlerinin de katilim sagladigi ziyarette çalismalarin son haliyle ilgili bilgi aldi.

Kampinova’nin dijital göçebeler için Türkiye’deki tek egitim ve kamp alani olacagini belirten Baskan Ömer Günel, “Zamandan ve mekândan bagimsiz bir sekilde çalismalarini yürüten dijital göçebe olarak adlandirdigimiz çalisanlar için bir egitim ve tatil alani olmak üzere yasama geçirecek oldugumuz Kampinova’da ekiplerimiz titizlikle çalismalarini sürdürüyor. Kasim ayinin basi gibi alandaki çalismalari tamamlayarak Kampinova projesini faaliyete hazir hale getirecegiz. Asil amacimiz Kampinova’yi tam performansla 2024 sezonunda hizmetinize sunmak. Yaklasik 15 bin metrekarelik alanda faaliyete geçecek olan Kampinova’da hem sosyal içerikli projeler yapacagiz hem de burasi gençlerimizin egitimlerine katki saglayacak müthis bir alan olacak. Ayni zamanda dijital göçebeler için özel bir konaklama alani olacak. Su an Aydin Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi Belediyesi ve ARYA ekipleri burada ortak bir çalisma yürütüyorlar ve müthis bir is çikariyorlar” dedi.

Kaynak: İHA