Baskan Günel, 'Kusadasi'nda Rant Düzeni Bitti'

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Eylül ayi olagan belediye meclisinde “Kusadasi’nda artik rant düzeni bitti. Belli oligarklarin cebine para girme dönemi sona erdi. Kusadasi’nin mali Kusadasi halkinindir” dedi.

Baskan Günel, 'Kusadasi'nda Rant Düzeni Bitti'


Balikçi Kahvesi’nin 15 Ekim’de insaat yasaklarinin sona ermesinin ardindan kisa süre içerisinde yenilenerek kente kazandirilacagina dikkat çeken Baskan Ömer Günel, “Kimse balikçi esnafini silah olarak kullanarak rant elde edemez. Attigimiz imzalarin arkasindayiz” diye konustu.



Kusadasi kamuoyunda gerçek disi iddialarla gündeme gelen Balikçilar Kahvesi ile ilgili bir açiklama yapan Baskan Ömer Günel Kusadasi Balik Hali’nin üst katinda yer alan ve mülkiyeti Kusadasi Belediyesi’ne ait olan Balikçi Kahvesi ile ilgili olarak Kusadasi Su Ürünleri Kooperatifi ile 26 Agustos 2022 tarihinde is birligi protokolü imzalandigini hatirlatti. Baskan Ömer Günel “Sözünden döneni gördüm ama hatayla, hileyle beni kandirdilar diyerek imzasindan döneni ilk defa görüyorum” dedi.



“Balikçi esnafi bizim için degerli”

Sürecin, Kusadasi Belediyesi ile Kusadasi Su Ürünleri Kooperatifi arasinda imzalanan kira sözlesmesinin sona ermis olmasi ve Kooperatifin alt kiraci kullanmasi nedeniyle Balikçi Kahvesi’nin tahliyesini istemeleri ile basladigini belirten Baskan Ömer Günel söyle konustu: “Kooperatif tahliye

sürecini reddederek dava açti. Yerel mahkemeyi biz kazandik. Bu sürede Kooperatif ile görüsmelerimiz elbette ki devam etti. Balikçi esnafimiz bizim için degerli. Onlarin memnuniyeti ve huzuru bizler için önemli. Bu süreçte Kooperatif Baskani ile bir is birligi protokolü imzaladik. Protokolle, insaat bitiminde kooperatife 152 metrekare alan tahsis ettik. Protokol disinda çekek sahasini, balikçi barinagini ve depolari yenileme sözü de verdik. Yaz sonu insaata baslamak üzere ihale hazirligi yaparken, yaz sezonunu bos geçirmemek içini depolari yenilemek istedik. Kooperatife yenileme çalismalari için depolari bosaltmalarini ilettigimizde ‘istemiyoruz’ cevabi ile karsilastik. Ardindan da hata ve hile sebebiyle protokolün iptalini istediler. Tedbir kararini mahkeme reddetti.”

“Protokolün arkasindayiz”

Yaptiklari protokolün arkasinda olduklarina dikkat çeken Baskan Ömer Günel “Bunu Kooperatif istese de yapacagiz, istemese de. Her seçim döneminde birileri bu tip senaryolarla ortaya çikarak balikçi, esnafini kullaniyor. Ama artik rant düzeni bitti. Belli oligarklarin cebine para girme dönemi sona erdi. Kusadasi’nin mali Kusadasi halkinindir. Yillardir balikçi esnafina ne yaptilar? Kimse balikçi esnafini silah olarak kullanip rant elde edemez. Kandiriliyorlar ve bunun farkinda degiller. Kandiranlara da yuh olsun” dedi.

Balikçi Kahvesi ile ilgili ortada bir gecikme ya da yalan olmadiginin altini çizen Baskan Ömer Günel siyaset yapmak için esnafin kullanildigini söyledi.

Balikçi Kahvesi’nin yenileme maliyetinin 10 milyon TL oldugunu kaydeden Baskan Ömer Günel “Kooperatif bunu hangi parayla yapacak? Biz 15 Ekim’de insaata baslayacak ve tipki Gazibegendi Tesisleri gibi, tipki Günbatimi Kafe gibi piril piril bir mekan olan kente kazandiracagiz” diye konustu.



“Sorun protokole sadik kalinarak çözülecek”

Meclis toplantisina katilan Aydin Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birligi Baskani Özgür Atacan da, kooperatiflerle belediyelerin karsi karsiya gelmesinin dogru olmadigini belirterek “Sorunlar ortak akilla ve inisiyatif alinarak çözülebilir” dedi.

Su ürünleri kooperatiflerinin maddi sikintilar yasayan kuruluslar olduguna dikkat çeken Özgür Atacan “Bazi kooperatifler bu sorunlari uzlasma boyutundan uzaklastirarak çözmeye çalisiyor. Bakanligi ve Valiligi de bilgilendirdik. Birkaç gün içerisinde bu sorunu protokole sadik kalarak çözmüs olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA