Baskan Aktas'tan Zabitaya Moral Ziyareti

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Zabita Teskilati’nin kurulusunun 197’inci yili etkinlikleri çerçevesinde zabita personeliyle bir araya geldi. Baskan Aktas, sadece Bursa’da degil, deprem bölgesinde de 5 aydan fazla özverili bir çalisma sürdüren zabita personelini tebrik etti.

Baskan Aktas'tan Zabitaya Moral Ziyareti
Yeniçeri Ocagi’nin 1826 yilinda kapatilmasiyla olusturulan Zabita Teskilati, bu yil 197. kurulus yildönümünü kutluyor. Hafta basinda Atatürk heykeline çelenk sunmayla baslayan etkinlikler çerçevesinde Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da zabita personelini ziyaret etti.

Zabita Dairesi Baskani Sadik Kibar ve personelle sohbet eden Baskan Aktas, zabitanin, kurumun disa yansiyan yüzü oldugunu hatirlatti. Teskilatin iki asra yaklasan köklü bir geçmisi oldugunu kaydeden Baskan Aktas, “Zabita teskilatinin kurulusunun 197’inci yili. Bu haftayi farkli etkinliklerle kutluyoruz. Zabita teskilatimiz Bursa’nin 17 ilçesinde büyük bir gayretle is ve islemleri yürütüyor. 6 Subat’taki depremlerde maalesef büyük acilar, büyük kayiplar yasandi. Zabita personeli arkadaslarimiz o tarihten 13 Temmuz’a kadar, 5 aydan fazla bir süredir o bölgelerde hizmet verdiler. Arama kurtarma faaliyetlerine katildilar, depolarin sevk ve idaresinden güvenliginin alinmasina, erzak dagitimi ve lojistik hizmetlerine varana kadar birçok alanda görev yaptilar, büyük gayret gösterdiler. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin tüm ekipleri gibi zabita ekiplerimizin de çok özel bir gayreti oldu. Zabita arkadaslarimiza görevlerinde üstün basarilar diliyorum. Bir kez daha Zabita Teskilatimizin 197. kurulus yilini kutluyorum” diye konustu.

Programin sonunda Baskan Aktas, zabita personeliyle birlikte pasta kesip, telsiz anonsu ile sahadaki birimlerin de Zabita Haftasi’ni kutladi.
Kaynak: İHA