Talas'ta 76 Hektarlik Imar Çalismasi Tamam

Talas Belediye Meclisi, eylül ayi gündeminde bulunan 25 maddeyi karara bagladi. Toplantida konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Talas’in çok önemli bir imar çalismasinin yapildigini belirterek, “Endürlük, Akçakaya ve ayni zamanda Basakpinar mahallelerimiz 2040 yilina göre planlanmistir. Simdiden 2040 yilina göre plan yapmanin rahatligi ve huzuru içerisindeyiz.” dedi.

Talas'ta 76 Hektarlik Imar Çalismasi Tamam


Meclis salonunda Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin baskanliginda gerçeklesen toplantida çesitli komisyon raporlariyla, Plan ve Proje Müdürlügü, Mali Hizmetler Müdürlügü, Emlak Istimlak Müdürlügü, Fen Isleri Müdürlügü, Isletme ve Istirakler Müdürlügü ile Kentsel Dönüsüm Müdürlügüne ait konulari içeren gündem maddeleri karara baglandi. Toplantinin açilisinda konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, mecliste alinan kararlarin Talas’a ve Kayseri’ye hayirlar getirmesini diledi.

76 HEKTARLIK IMAR ÇALISMASI

Konusmasinda imar konusunda önemli çalismalar yapildigina dikkat çeken Baskan Yalçin, “Endürlük ve Akçaya mahalleleri sinirlari dedigimizde 76 hektari içine alan çok önemli bir imar çalismasi. Bu imar çalismasinin yapilmasiyla Talas’in en büyük imar çalismalarindan biri tamamlanmis oluyor. Bu sayede de o bölgedeki kaçak yapilasma engellenip imar beklentisi gerçeklestirilmis oluyor. Ben hem Talas Belediyesine hem de Büyüksehir Belediyesinde emegi geçen ve ayni zamanda imar bayindirlik komisyonundaki arkadaslarimiza çok tesekkür ediyorum. Bir sehrin gelecegi imar planiyla belirlenir. Böyle detayli bir imar plani hazirlandiginda sehrin gelecegi de güvence altina alinmis olur. Endürlük, Akçakaya ve ayni zamanda Basakpinar mahallelerimiz 2040 yilina göre planlanmistir. Simdiden 2040 yilina göre plan yapmanin rahatligi ve huzuru içerisindeyiz.” diye konustu.

Meclis oturumunda Kiçiköy, Han, Harman, Tablakaya ile Yukari Mahalle sinirlarinda bulunan kentsel sit alana yönelik “Kentsel Sit Alani ve Çevresi Koruma Amaçli Imar Plani Revizyonu” analiz verilerine iliskin raporlar görüsüldü.

Ayrica Endürlük ve Akçakaya mahallelerinde revizyon nazim imar planina dair gündem maddesi de görüsülerek karara baglandi. Alinan kararla Endürlük ve Akçakaya’nin revizyon imar plani yürürlüge girmis oldu.
Kaynak: İHA