Muhtarin Doga Sevgisi Bozkiri Vahaya Dönüstürdü

Sivas’in Zara ilçesine bagli Müslümabat köyünün muhtari Turan Turan, bozkirin ortasindaki taslik alani yaptigi çalismalarla adeta vahaya dönüstürdü.

Muhtarin Doga Sevgisi Bozkiri Vahaya Dönüstürdü
Sivas’in Zara ilçesine 28 kilometre uzakliktaki Müslümabat köyü, iki dönemdir görevde olan muhtarla degisimi yasadi. Köyün hemen alt kisminda bulunan taslik alan muhtarin kepçe kiralayip alani temizletmesiyle mesire alanina dönüstürüldü. Örnegine az rastlanan köydeki piknik alani çevre köylerden de vatandaslarin ilgisini çekiyor. Çevre köylerden gelen vatandaslar, piknik alaninda su sesi esliginde piknik yapip stres atiyor.

“250 kamyondan fazla hafriyat alarak alani yükselttik”

Muhtar Turan Turan, 250 kamyondan fazla hafriyat ile alani yükselttiklerini anlatarak, “Köyümüz viraneydi, ondan dolayi muhtar oldum. Bir seyler yapmaya çalistik, köyümüzü onardik. Bu piknik alani viraneydi, taslikti buralar. 2 sene önce gelip kesfettim. Büyük kayalar vardi. Kepçe kiraladim, bir haftada düzledik burayi. 250 kamyondan fazla hafriyat alarak alani yükselttik. Düzledikten sonra gelen çok olmaya basladi.

Bizde kamelyalar yaptik, 2 kilometre yukaridan su getirdik, mescitler yaptik. Böyle bir tesis çikti ortaya. Çevre köylerden gelen çok var. Taslari Il Özel Idaresi verdi, vekilimiz Habib Soluk beyefendi. Ilçe Özel Idaresi’nden de araçlari aldik, 3 gün bize çalistilar” dedi.

Vatandaslar ise muhtara tesekkür ederek, alana gelip stres attiklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA