Malatya'da 31 Bin Ögrenci Kente Geri Dönmedi

Asrin felaketini yasayan illerden biri olan Malatya’da yeni egitim-ögretim yilinin baslamasina kisa bir süre kalirken, Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir, kentten ayrilan 31 bin ögrencinin geri dönmedigini söyledi.

Malatya'da 31 Bin Ögrenci Kente Geri Dönmedi
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Baskani Mehmet Aydin ve yönetim kurulu üyeleri, göreve yeni baslayan Il Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir’i ziyaret etti. Cemiyet Baskani Mehmet Aydin, egitimin önemine deginerek, “Asrin felaketinin ardindan çocuklarimizin egitim ve ögretime kaldigi yerden daha siki bir sekilde devam etmesi gerekiyor. Bu anlamda göreve yeni baslayan müdürümüz Behçet Bakir ve ekibine büyük sorumluluk düsüyor. Malatya’miz için ellerinden geleni yapacaklarini biliyoruz. Sayin müdürümüze yeni görevinde basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Yasanan asrin felaketinin ardindan Malatya’nin psikolojik bir esikte oldugunu ifade eden Milli Egitim Müdürü Behçet Bakir ise saglikli bir sekilde okullari egitim-ögretime açmak zorunda olduklarini belirterek sehirden ayrilan ancak geri dönmeyen ögrenci rakamlarini da söyledi.



6 Subat sonrasi naklini baska illerdeki okullara aldiran ancak bu yeni dönemde Malatya’ya geri dönmeyen 31 bin ögrencilerinin oldugunu belirten Bakir, “Bunlar resmi sayilar. Biz gayri resmî sonuçlar ile sayinin daha fazla oldugunu düsünüyoruz. Dönmeyen 31 bin ögrencinin basari seviyesinin yüksek olmasi Malatya için büyük bir kayip” dedi.

Konteyner kentlerde yasayan ögrencilerin bölgeye yakin okullara dagitilmasinin ve hasar gören okullarin olmasinin sonucu yasanacak kalabalik egitimin önüne geçmek için ikili egitime baslanacagini söyleyen Bakir, “ 158 okulumuzda sabahçi ve öglenci yani ikili egitim uygulayacagiz” diye konustu.

MGTC’ye yaptiklari ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Bakir basinin destegini istedi.
Kaynak: İHA