Kuyucak'ta '5 Eylül Kurtulus Günü' Kutlandi

Kuyucak’in kurtulusunun 101. yildönümü dolayisiyla kutlama programi düzenlendi.

Kuyucak'ta '5 Eylül Kurtulus Günü' Kutlandi


Kuyucak’ta 5 Eylül kurtulus etkinlikleri çerçevesinde Ilçe Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Baskani Mehmet Çömden, siyasi parti temsilcileri ve daire amirlerinin katilimiyla Kuyucakli Sehit Astsubay Bahri Uçus’un kabri ziyaret edildi. Tüm sehitler için Mevlid-i Serif okundu. Ardindan Kuyucak Cumhuriyet Meydani’nda tören düzenlendi.

Kuyucak Kaymakamligi ve Kuyucak Belediyesi’nin çelenklerinin konulmasinin ardindan Belediye Baskani Mehmet Çömden’in günün anlam ve önemini belirten konusmasiyla devam eden program, Kuyucak Halk Egitimi Merkezi Halk Oyunlari Ekibi’nin gösterisiyle son buldu. Kuyucak Belediyesi tarafindan Kuyucak Cumhuriyet Meydani’nda lokma hayri düzenlendi.



Kuyucak Belediye Baskani Mehmet Çömden, “Bugün ilçemizin gurur günü ve bayramidir. 5 Eylül Kuyucak’in kurtulusunun 101. yil dönümü kutlu olsun. 100 yil önce huduttan hududa kosarak can verme sirrina erenlerle, tarihin dilinden düsmeyecek bir destan yazan Mustafa Kemal Atat ürk’ü silah arkadaslarini, tüm sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, bütün Türk yurtlarinda hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarimiza yüce Allah’tan güç kuvvet diliyorum” dedi.



5 Eylül kurtulus etkinlikleri aksam saat 20.00’de Kuyucak Cumhuriyet Meydani’nda yerli ve yabanci halk oyunlari ekiplerinin gösterileriyle devam edecek.
Kaynak: İHA