IBB Baskani Imamoglu Açiklamasi 'Metrekareye 150 Kilogram Yagis Düstü'

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu "Bazi bölgelerde metrekareye düsen yagis miktari 150 kilogrami bulmustur. Bu gerçekten ciddi bir rakamdir" dedi.



IBB Baskani Imamoglu, AKOM’da saganak yagisa ve su baskinlarina iliskin açiklamalarda bulundu. Birçok noktada su baskininin yasadigini belirten Imamoglu, "Kayasehir Metro Istasyonu’nda su baskini gerçeklesti. Burada metro duragi iptal edilmis ve geçislerin sadece saglandigi biçimde metro seferlerimiz devam etmistir. Kayasehir Istasyonu kapalidir. Müdahaleler devam ediyor. Millet Kütüphanesi su baskinina itfaiye ekibimim hizlica ulasmis, mahsur kalan 10 vatandasimiz çikartilmislardir. Çam Sakura Hastanesi’ndeki bir miktar su baskini ile ilgili ekiplerimiz müdahale etmistir" ifadelerini kullandi.

2 bin 137 personelle su baskinlarina müdahale ettiklerini söyleyen Imamoglu, Istanbul Valiligi ile koordineli sekilde çalismalarin sürdügünü kaydetti.

Saganak yagisin bazi ilçelerde siddetli sekilde etkisini gösterdigine dikkat çeken Imamoglu, "Bazi noktalarda yagis miktari 150 kilogrami bulmustur. Bu gerçekten ciddi bir yagis rakamidir. Bunun büyük oranda havzalar bölümüne düstügü bir gerçek. Basta Sazlidere, Alibey ve Terkos barajimiz olmak üzere beklenmedik anlik yagisin barajlara da pozitif etkisini de belirtmek isterim" dedi.

Kaynak: İHA