Akdeniz Meyve Sinegine Ile Mücadele Dönemi Basladi

Türkiye’nin en önemli ihracat ürünleri arasinda yer alan turunçgillerde sifir tolerans gösterilen Akdeniz Meyve Sinegine karsi mücadele dönemi basladi.

Akdeniz Meyve Sinegine Ile Mücadele Dönemi Basladi
Türkiye ve Akdeniz Bölgesi açisindan önemli bir yere sahip olan ve gerek iç piyasada gerekse dis piyasada yogun bir talep gören turunçgillerde, ayni zamanda seker orani yüksek olan nar, hurma, kayisi, erkenci narenciye çesitleri, nektarin, seftali ve özellikle golden elmada hasar yapan üreticinin bas belasi Akdeniz Meyve Sinegi ile mücadele dönemi basladi.

Konu ile alakali, Erzincan Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince üreticilere yönelik yapilan uyarida su bilgilere yer verildi:

“Agirlikli olarak mandalina ve portakalda ayni zamanda seker orani yüksek olan nar, hurma, kayisi, erkenci narenciye çesitleri, nektarin, seftali ve özellikle Golden elmada hasar yapan üreticinin bas belasi akdeniz meyve sinegi mücadelesi zamani gelmistir. Zararliya karsi kültürel önlemler olarak dökülen bulasik meyveler toplanip derin çukurlara gömülmeli ayrica hasattan sonra agaçta kalan bulasik meyveler toplanip imha edilmelidir.”
Kaynak: İHA