Tirin Yedek Lastiklerine Gizlenen Sigaralar Yakalandi

Edirne’nin Hamzabeyli sinir kapisinin karsi kisminda bulunan Bulgaristan’in Lesovo gümrük noktasi gümrük memurlari, kamyonlarda yaptiklari iki ayri incelemede 3 bin 310 paket kaçak sigara buldu.

Tirin Yedek Lastiklerine Gizlenen Sigaralar Yakalandi
Türkiye’den Bulgaristan üzerinden Romanya’ya geçecek olan tirlarin birinde sigaralar kamyonun yedek lastiklerinde, digerinde ise mallarin tasinmasinda kullanilan plastik ayiricilarda bulundu.

Türkiye’den Romanya’ya giden bir Romanya vatandasinin kullandigi kargo araci, ülkeye giris yapan Lesovo karayoluna ulasti. Özel X-ray ekipmani da dahil olmak üzere gerçeklestirilen gümrük kontrolü sirasinda müfettisler, yedek lastiklerin standart disi yogunlugunu tespit etti. Söküldükten sonra içlerinde bin 200 paket sigara bulundu ve bin adet sigara da römorkun kutularinda yedek parçalarin altinda saklandigi tespit edildi. Toplamda bin 210 Bulgar ÖTV etiketi olmayan kaçak sigara ele geçirildi.

Lesovo sinir polis karakolunda yapilan bir baska incelemede ise yine Türkiye’den Romanya’ya giden ve bir Rumen vatandasinin kullandigi kamyonda 2 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi. Merkezi Gümrük Idaresi tarafindan mobil grup ekibi detayli bir incelemeye gönderdi. Gümrük görevlileri tarafindan yapilan kontrollerde kargo bölümünün arka kisminda bulunan, mallarin tasinmasina yönelik üç plastik ayiricinin içine gizlenmis 2 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kaçak tütün ürünleri el konulurken, iki kamyon soförü hakkinda idari ihlal davasi açildi ve idari cezai islem baslatildi.
Kaynak: İHA