Kura Nehri'nde Deniz Bisikleti Ve Tekne Keyfi

Ardahan‘da Kura Nehri’nin turizme kazandirilmasi amaciyla nehirde deniz bisikleti ve tekne turu hizmeti basladi.

Kura Nehri'nde Deniz Bisikleti Ve Tekne Keyfi
Ardahan Belediyesi’nce bu yil yapilan yenileme çalismalarindan sonra yeni bir çehreye bürünerek adeta sosyal yasam alanina dönüsen Kura Nehri vadisinde yeni bir hizmet daha hayata geçirildi. Kura Nehri üzerinde yapilan düzenleme ile olusturulan gölette gezinti yapilabilmesi için 3 adet deniz bisikleti ve 1 tekne vatandaslarin hizmetine sunuldu.

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, Kura Nehri’ni tipki Gürcistan’in baskenti Tiflis’te oldugu gibi yasam merkezi haline getirmeyi amaçladiklarini söyledi.



Baskan Demir, "Burasi Ardahan il sinirlari içerisinden geçen Kura Nehri. Ardahan’dan dogup Gürcistan üzerinden Azerbaycan’a ve oradan da Hazar Denizi’ne akan çok önemli bir nehir olan Kura Nehri’nden yillarca kültürel anlamda yararlanilmamis. Bu yil ilk etabini gerçeklestirdigimiz Kura Nehri’ni tipki Gürcistan’in baskenti Tiflis’te oldugu gibi yasanilir bir hale getirmekti. Burada ilk etap tamamlandi; bungalov evler, bisiklet yolu ve henüz basinda oldugumuz nehrin içerisinde yapilan sportif aktiviteler. Insallah Kura Vadisi’ni Türkiye’de görmeyen ve bilmeyen kalmayacak. Amacimiz burayi cazibe merkezi yapmadan bu isin pesini birakmayacagiz. Ve saglikli bir turizm sektörü olusturmaya çalisarak vadi boyunca yaptigimiz bungalov evlerin devamini bir veya iki kilometre Kura Vadisi boyunca yapacagiz. Çesitli oteller, turizm merkezleri, kafeler, restoranlar ve yayla turizmine yönelik sportif aktiviteler yapmayi planliyoruz. Allah’in bize bahsetmis oldugu bu nehir ve kanyonlari Türkiye degil sadece, dünya nasil degerlendiriyor ise biz de degerlendirecegiz. Dünya bu gibi cografi güzellikleri nasil degerlendiriyor ise onlarin projelerinden de yararlanarak Ardahan’i Türkiye ve dünyaya tanitacagiz. Ve Dogu Anadolu’da turizmin baskenti Ardahan olacak" dedi.

Deniz bisikletleri ve tekne ile Kura Nehri’nde adrenalin dolu anlar yasayan vatandaslar da bu hizmetlerden dolayi Baskan Demir’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA