FETÖ Baglantili Sirketin Ihale Ile Elde Ettigi Para MASAK Raporlarinda

Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik dün Istanbul, Mugla ve Tokat’ta yapilan ve 7 örgüt üyesinin yakalandigi operasyonda yeni detaylara ulasildi. “FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütüne Üye Olma" ve "Terörizmin Finansmani" suçlarina karisan 7 süphelinin dolayli yoldan aldiklari ihalelerden gelen paranin büyük kisminin örgüte aktarilis yöntemi MASAK raporlarina yansidi, çok sayida hesap üzerinden belirli araliklarla yüklü miktarda paranin FETÖ’ye finans destegi olarak transfer edildigi ortaya çikti.

Edinilen bilgiye göre, güvenlik ve istihbarat birimlerince FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen operasyonlar tüm hiziyla devam ederken, örgütün finans damarinin kurutulmasi için her alanda kesintisiz mücadele sürüyor. Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, aldiklari bir ihbar sonrasi birbirleriyle baglantili 12 sirketin FETÖ üyesi yöneticilerinin izini sürdü.

Istanbul’da 2 hastanenin çamasir yikama ihalesini almislar

Istanbul’da ilk tespitlere göre biri özel olmak üzere iki hastaneden dolayli yoldan ihale alan ‘Dogus Endüstriyel Çamasir Yikama’ isimli sirketin yetkilileri; M.D., U.D., O.D., S.D., S.D., C.D. ve C.D.’yi teknik takibe alan polis, Mali Suçlari Arastirma Kurulu’ndan (MASAK) gelen talep yazisi ve ihbarlarla sorusturmayi genisletti. Ardindan yapilan teknik çalismalarda süphelilerin Istanbul’da 2 hastanenin çamasir yikama ihalesi için 707 bin ve 2 milyon 507 bin lira gün yüzüne çikarildi. Ilk basta “ihaleden” yola çikan Mali Polis, elde edilen bilgi ve belgeler isiginda paranin bir kisminin FETÖ/PDY’ye aktarildigini saptadi. Örgütle baglantilari saptanan süpheliler, dün Istanbul, Mugla ve Tokat’ta pes pese yapilan operasyonla yakalandi.

Zanlilarin emniyetteki islemleri devam ederken, sorusturmayla ilgili elde edilen yeni ayrintilara göre MASAK raporunda söz konusu sirketlerin üst düzey yöneticilerinden olusan bu kisilerin, örgüt tarafindan çagri yapilan dönemde Bank Asya’ya ilk belirlemelere göre 60 milyon liranin üzerinde para aktardiklari belirlendi.

Para aktarilan kisiler de FETÖ sorusturmasinda

Söz konusu hastanelerden dolayli ihale alan ve buradan gelen paranin büyük kismini FETÖ’ye aktardiklari degerlendirilen süphelilerin, 2012-2020 yillari arasinda örgüt fertlerine de irili ufakli miktarda ‘burs’ adi altinda defalarca para gönderdigine dikkat çekildi. Yakalanan 7 süpheli tarafindan para gönderilen kisilerin tamaminin FETÖ ile irtibat ve iltisakli olduklari, örgütle ilgili haklarinda açilan dava ve sorusturmalarin halen devam ettigi anlasildi.

Örgütün tepe ismiyle yapilan görüsmeler

Sorusturma kapsaminda gözaltina alinan süphelilerin telefon kayitlarini incelemeye alan polis, yakalanan zanlilardan C.D.’nin kapatilan Zaman gazetesi eski imtiyaz sahibi ve FETÖ/PDY çati davasinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilan Alaeddin Kaya ile farkli zaman araliginda çok kez yapilan görüsmeyi de ortaya çikardi. Aile sirketi olarak görünen çamasir yikama firmasinin yurtiçi irtibatlari disinda söz konusu örgütle ülke disindaki baglantili olduklari kaydedilen sorusturmada, bu kisilerin yurt disinda örgütsel irtibatini ise sirket yetkililerinden F.N.D.’nin gerçeklestirdigi anlasildi.

FETÖ baglantili kisilere ihalede araci olan hastane görevlileri mercek altinda

Emniyet güçlerince yapilan incelemelerde yine süphelilerin, örgüte ait televizyon kanallarinin dijital platformdan çikartilmasini gerekçe göstererek aboneliklerini de iptal ettikleri belirlendi. Bu detay da söz konusu dijital platformlarin ses ve görüsme kayit arsivlerinde yer aldigi kaydedildi.

Yakalanan zanlilarin polisteki sorgusu devam ederken, dolayli ihaleye araci olan Istanbul’daki iki hastanenin görevlileri hakkinda da inceleme baslatildigi ögrenildi. Biri Istanbul’un Fatih ilçesi, digeri Gaziosmanpasa’da faaliyet gösteren söz konusu hastanelerde bu kisilere ihale verenlerin kim ya da kimler oldugu ise henüz açiklanmadi. Dün Istanbul, Tokat ve Mugla illerinde yakalanan 7 süphelinin polisteki ifade islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA