Erzincan'da 'Hz. Peygamber, Iman Ve Istikamet' Konulu Konferans Düzenlendi

Mevlid-i Nebi Haftasi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasi münasebetiyle müftülük konferans salonunda 2023 yili temasi olan “Hz. Peygamber, Iman ve Istikamet” konulu konferans düzenlendi.

Erzincan'da 'Hz. Peygamber, Iman Ve Istikamet' Konulu Konferans Düzenlendi
Diyanet Isleri Uzmani Ramazan Dagli’nin sunum yaptigi konferansa Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Erzincan Il Baskani Mehmet Cavit Sireci, STK temsilcileri, müftülük görevlileri ve vatandaslar katildi.

Sunuculugunu Il Vaizi Adem Yeniçeri’nin yaptigi ve Terzibaba Camii Imam Hatibi Yunus Emre Kiliç’in Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, Il Müftüsü Muharrem Gül’ün açilis konusmasiyla devam etti.

Diyanet Isleri Baskanligi “Mevlid-i Nebî Haftasi ve Camiler ve Din görevlileri Haftasi Sinevizyonu” gösteriminin ardindan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman kürsüye gelerek; Hz. Peygamber’in sünnetinden, mücadelesinden ve örnekliginden bahisle, Mevlid-i Nebi haftasinin önemine dikkat çekti.

Ardindan misafir konusmaci Ramazan Dagli, “Hz. Peygamber, Iman ve Istikamet” konulu sunumuyla önemli mesajlar verdi. Hz. Peygamber ve sahabe hayatindan tablolarin anlatimi ve güncel hayatimizin karsilastirmasi konusundaki mesajlarini sunarak, dinleyicilerin dikkatlerini çekti ve imanlarimizin ve istikamet sahibi olma konusundaki prensiplerin, hassasiyetlerimizin yeniden gözden geçirilmesi gerektigini vurguladi. Asrimizda her türlü saldiriya maruz kalan Kur’an ve Hz. Peygamberin örnekligine sahip çikmak adina bugün dünden çok daha fazla onun yasantisina olan ihtiyacimizi hatirlatarak, önemli tavsiyelerde bulundu.

Programin sonunda müftülükce hazirlanan Erzincan’a özgü bir bakir isleme ve hat çalismali bir tablo eser misafir konusmaci Diyanet Isleri Uzmani Ramazan Dagli’ya takdim edildi.
Kaynak: İHA