Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Dünyada Türkiye Cumhuriyeti Ismi Geçtigi Zaman Basimizin Dik Oldugu Bir Dönem Baslamistir'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “Dünyada Türkiye Cumhuriyeti ismi geçtigi zaman basimizin dik oldugu bir dönem baslamistir” dedi.

Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Dünyada Türkiye Cumhuriyeti Ismi Geçtigi Zaman Basimizin Dik Oldugu Bir Dönem Baslamistir'
Kayseri’de Sinan Kütüphanesi ve Kafe Sinan, düzenlenen törenle hizmete açildi. Açilista konusan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, 20 yillik iktidarda geçmis 80 yilda yapilan islerin birkaç mislinin yapildigini söyleyerek, “Allah’a hamdolsun Türkiye Yüzyili’ni insa edebilmek amaciyla büyük bir ekiple ve inanmis bir grupla mücadele ediyoruz. Her bir alanda bu mücadeleyi sürdürüyoruz. 20 yildir iktidariz ve yaptiklarimizla basimiz dik gezebiliyoruz. Sadece bakanliklarin faaliyet alanlarinda degil, Cumhuriyet hükümetleri boyunca birçok insan hizmet etmistir, Allah hepsinden razi olsun ve rahmet eylesin ölenlere. Ama iddiayla sunu söyleyebiliyoruz; bizim 20 yillik iktidarimizda geçmis 80 yilda ne yapildiysa birkaç mislini yapmis bir iktidariz. O yüzden bizim basimiz dik elhamdülillah. Ulasimda da, enerjide de akliniza gelen her bir alanda çok güzel islerin yapildigi bir dönem yasadik. Ayrica eskiden vesayet rejimi diye bir sey vardi. Sizler seçersiniz Ankara’ya gönderirsiniz ama orada yilanlar, çiyanlar bekler, ihtilal yapabilmek için her türlü ortami hazirlarlardi. Bizim dönemde de bunlari yaptilar fakat çok sükür onlar topraga gömüldüler, bir daha çikamayacaklar. Özgürlüklerin genisletilmesi noktasinda da meseleyi sadece basörtüsü meselesi olarak görmüyorum. Bir Kürt kardesim ’Ben Kürdüm’ diyemezdi. Alevi kardesim kimligini söyleyemezdi. Üniversite kapilarinda bizim yavrularimizin çektigini herkes bilir. Bu noktalarda hiçbir sikinti kalmadi. Allah’a hamdolsun özgürlüklerin alabildigine genisletildigi bir ortamdayiz ve Türkiye Cumhuriyeti ismi geçtigi zaman dünyada artik basimizin dik oldugu bir dönem baslamistir. Cumhurbaskanimiz her gittigi yerde iltifatla karsilaniyor, özel törenlerle karsilaniyor. Allah’a hamdolsun böyle bir yere geldik. Dün üç kurus para alabilmek için gidip baskalarinin karsisinda el pençe divan durulan bir dönemden bugün bütün dünyaya çikip BM Genel Kurulu’nda ’Daha adil bir dünya mümkündür’ diyebilen bir liderimiz var. ’Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir liderimiz var. Çok sükür bu konuda da ülkemizi temsil noktasinda biz üzerimize düseni hakkiyla yapiyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam da konusmasinda, “Burada güzel bir proje tamamlandi. Ortaklasa yapilan bir çalisma neticesinde gençligimize, medeniyet yürüyüsümüze güzel bir perçin daha tamamlanmis oluyor. Burada büyük bir kütüphane hazirligi da devam etmekte. Yüzüncü yilimizda yüz kütüphane projemiz insallah basariyla bu yil erkenden tamamlanmis olacak. Bu çalismalar aslinda tarihe bir not düsme. Medeniyetimizin geçmisten bugüne, gelecege dogru gidisatinda medeniyetleri birlestiren, uygarliklari bulusturan bu güzel yurdumuzun ve bu güzel sehrimizin aslinda tarihi görevinin yansimasi oluyor. Bu kütüphane aslinda sadece buranin hizmetinde degil, ayni zamanda bütün dünyaya Pekin’den Londra’ya kadar giden Ipek Yolu hatlarini birlestiren, Horasan’dan Anadolu’ya gelmis ve Anadolu’dan tekrar Kafkaslara ve bütün kitalara yolculuk yapan devletimizin bütün çalismalarini yansitan bu medeniyet yürüyüsü insallah saglikli bir sekilde gidecek. Burada okunan kitaplar ve yetisen gençlik Türkiye ve disinda bütün cografyada Islam tarihinin en güzel sekilde yansimasini devam ettirecek. Ben burada emegi geçen bütün kurumlara gönülden tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan edilen dua sonrasinda protokol üyeleri ve çocuklar tarafindan açilis kurdelesi kesildi. Düzenlenen açilis programina Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Serdar Çam, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Saban Çopuroglu ile Murat Cahid Cingi, protokol üyeleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA