AOSB, Dijital Avrupa Programi'nin Konsorsiyum Üyesi Oldu

Adana Organize Sanayi Bölgesi, Avrupa çapinda stratejik dijital kapasitelerin olusturulmasina ve dijital teknolojilerin kullaniminin yayginlastirilmasina odaklanan, AB’nin 2021-2027 döneminde uygulayacagi toplam 7,5 milyar avro bütçeli yeni finansman programi olan Dijital Avrupa Programi (DAP) çerçevesinde hazirlanan projenin konsorsiyum üyesi oldu.

AOSB, Dijital Avrupa Programi'nin Konsorsiyum Üyesi Oldu
Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlügü, isletmelerin karliliklarini koruyarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve rekabet üstünlügü elde edebilmeleri için önemli bir gereklilik olan Ar-Ge ve Girisimcilik Ekosistemi Kültürünün yayginlasmasina öncülük ederken, bölge üniversiteleriyle ve kurum kuruluslar ile yeni is birligi projelerine devam ediyor. Bu çerçevede, Avrupa Birligi tarafindan 2021-2027 Dönemi Çok Yilli Mali Çerçevesi çerçevesinde uygulanan Dijital Avrupa Programi için olusturulan Orta Dogu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarim Imalat ve Robotik (BILTIR) Merkezi, ODTÜ Dijital Inovasyon Merkezi (ODTÜ-DIM) ve ODTÜ Teknokent Yönetim A.S koordinatörlügünde basvurusu yapilan projeye, Adana OSB konsorsiyum üyesi olarak yer aldi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, ülke ekonomisine ivme kazandiracak her türlü projenin Adana OSB için önemli oldugunu belirterek, olusturulan bu konsorsiyum ve basvurulan projenin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Akpinar, Adana OSB’nin de içerisinde bulundugu projenin detaylari hakkinda bilgi verirken, sunlari kaydetti:

“Avrupa Dijital Inovasyon Merkezleri programi çerçevesinde öncelikli olarak yüksek basarimli hesaplama, yapay zeka, veri, bulut bilisim ve siber güvenlik alanlarinda kritik dijital altyapilarin kurulmasi ve stratejik öneme sahip yenilikçi dijital teknolojilerin gelistirilmesi destekleniyor. Ikinci asamada ise kurulan altyapilarin ve dijital teknolojilerin; KOBI’lerin, kamu kurumlarinin ve vatandaslarin erisimine açilmasi ve kullaniminin yayginlastirilmasi hedeflenmektedir. Dijital Avrupa Programi ile sanayinin, KOBI’ler basta olmak üzere sirketlerin ve kamu kurumlarinin dijital dönüsümünü desteklemek amaciyla Avrupa Dijital Inovasyon Merkezleri ve bu Merkezlerden olusan bir ag yapisi kurulmasi hedefleniyor.”
Kaynak: İHA