3. Küçükbas Hayvancilik Festivali Basladi

Bu yil 3’üncüsü gerçeklestirilen Küçükbas Hayvancilik Festivali basladi.

3. Küçükbas Hayvancilik Festivali Basladi
Inegöl Belediyesi uhdesinde Inegöl Küçükbas Hayvan Üreticileri Dernegi, Türkiye Süs Tavuklari ve Bahçe Hayvanlari Federasyonu ve Inegöl Süs Tavuklari ve Bahçe Hayvanlari Dernegi is birliginde bu yil 3’üncüsü düzenlenen Küçükbas Hayvancilik Festivali basladi.

3 gün boyunca yurt içi ve yurt disindan misafirler agirlayacak festival, düzenlenen coskulu törenle açildi. Türkiye’nin en kaliteli damizlik küçükbas hayvan çiftliklerini ve üreticileri Inegöl’de bulustu. Festivale 55 firma, 80 yetistirici ile 250 adet kafesli tavuk yetistiricisi katildi.

Yurt içi katilimcilarin yani sira; Hollanda, Fransa, Ingiltere, Slovakya, Macaristan, Çekya ve Bulgaristan’dan da üreticiler de festivalde yerini aldi.

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Burada tarim gücümüz, hayvancilik gücümüz, turizm gücümüz, sanayi gücümüz, insan gücümüz, ne varsa bunlari önce kesfetmemiz gerekiyordu. Her birine bizler detay detay çalistik. Hayvanciligin hem sehrimizde hem ülkemizde güçlenerek devam etmesini istiyoruz” dedi.

Inegöl’ün sanayisiyle ön plana çiktigini ifade eden Baskan Taban, söyle devam etti;

“Beraberinde turizmi, özellikle de; dogal güzellikleri, yaylalari, ormanlariyla ön plana çikan bir yer. Ancak burada turizm basligi altinda gastronomiye dikkat çekmek istedik. Gastro Inegöl markasini olusturarak onun altinda da basta Inegöl Köftesi olmak üzere pek çok degerlerimizi siralamaya basladik. Bunlarin bir kismina cografi isaret, bir kismina marka tescili aldik.”

Konuklar farkli sehir ve ülkelerden farkli küçükbas hayvan irklarinin sergilendigi alani gezdi.
Kaynak: İHA