Tarihi Bedesten Çarsisi Önüne Meydan Yapilacak

Afyonkarahisar Belediyesi tarafindan tarihi Bedesten Çarsisi’na meydana yapilmasi için harekete geçildi.

Tarihi Bedesten Çarsisi Önüne Meydan Yapilacak
Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Bedesten Kavsaginda yapilacak düzenleme çalismalarini bölge esnafiyla istisare etti. Kentin simgesi olan Kadinanalar’in Bedesten Meydanina tasinacagini açiklayan Baskan Zeybek, bölgede yapilacak düzenlemeleri esnaf ve vatandaslarla paylasti. Baskan Zeybek, Bedesten Meydani’nin Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan yapilacak, peyzaj alanlari, oturma banklari, havuz düzenlemeleri, fotograf çekinme alanlari ile adeta bir cazibe merkezi haline gelecegini ifade etti.

Afyonkarahisar’in her geçen gün gelisip güzellestigine dikkat çeken Baskan Zeybek, “Bedesten Meydani, sehrimizin tarihi dokusunu yansitan, ayni zamanda birçok hatirayi da içinde barindiran, toplumsal bulusma noktasi olarak sehrimizin simgesi haline gelmistir.

Düzenleme projesiyle meydanin daha islevsel, estetik ve çevre dostu bir sekilde gelistirilmesini amaçliyoruz. Sehrimizin kültürel mirasina saygi göstererek, modern ihtiyaçlari da göz önünde bulundurarak bir denge olusturmayi hedefliyoruz. Çalismalarimiz kapsaminda Ambaryolu kavsaginda bulunan ‘Kadinana heykellerini buraya tasiyacagiz. Kavsak düzenlememizde peyzaj alanlari, oturma banklari, havuz düzenlemeleri, fotograf çekinme alanlari bulunacak. Bu projemizi bölge esnafimizla paylastik. Esnafimiz yeni yapilacak düzenlemeyi çok begendi. Simdiden Afyonkarahisar’imiza hayirli olmasini temenni ederim” dedi.

Kaynak: İHA