Otomobilin Içinde Oturan Sahsi Vuran Iki Kisi Tutuklandi

Adana’da otomobilin içinde oturan sahsi vurdugu öne sürülen iki kisi tutuklandi.

Otomobilin Içinde Oturan Sahsi Vuran Iki Kisi Tutuklandi
Olay, 16 Eylül gecesi Çukurova ilçesi Karslilar Mahallesi’nde meydana geldi. Park halindeki otomobilinde oturan Serdar Çelik (40), o sirada sokaktan geçen baska bir otomobilden tabancayla açilan ates sonucu sirtindan yaralandi. Otomobildeki süpheliler olay yerinden kaçti. Silah seslerinin duyan mahallelinin ihbariyla olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ilk müdahalesi yapilan Çelik, ambulansla Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan Çelik, daha sonra taburcu edildi.

Silahli saldiriyla ilgili çalisma baslatan Gasp Büro Amirligi ekipleri, süphelilerin kasten yaralama, mala zarar verme ve tehdit gibi suçlardan çok sayida kaydi bulunan Mehmet Atakan Arslan (22) ile Ismail Köz (24) oldugunu tespit etti. Süphelilerin, saldirindan saatler önce Turgut Özal Bulvari’nda trafikte tartistiklari baska bir araca da ates açtiklari belirlendi. Polis, yaklasik bir hafta süren çalismanin ardindan süphelilerin Güzelyali Mahallesi’ndeki bir apartman dairesinde saklandiklarini belirledi.

Bu tespitler üzerine harekete geçen ekipler, 23 Eylül gecesi Özel Harekat polisinin de destegiyle apartmanin 9’uncu katindaki daireye operasyon düzenledi.

Polisin geldigini gören süpheliler, evdeki ruhsatsiz 3 tabancayi balkondan asagi atti. Adrese giren ekipler, süphelileri gözaltina aldi. Apartmanin bahçesinde yapilan aramada daireden atilan tabancalar bulundu.

Emniyete götürülen süphelilerden Köz’ün saldiri sirasinda otomobili kullandigi, Arslan’in ise ates açtigi öne sürüldü. Süpheliler, ifadelerinde, bir süre önce Çelik ile yine trafikte tartistiklarini, aralarinda husumet basladigini, saldiriyi da bu nedenle yaptiklarini söyledi.

Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Mehmet Atakan Arslan ile Ismail Köz, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA