Istanbul Merkezli 3 Ilde FETÖ Operasyonu Açiklamasi 7 Gözalti

Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik Istanbul merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, örgütün mali yapilanmasinda yer aldiklari, kapatilan Bank Asya’yi fonladiklari tespit edilen ve örgüt üyeleriyle gerçeklestirdikleri para trafigi MASAK raporlarina da yansiyan 7 süphelinin yakalandigi bildirildi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Çalismalarda; “Silahli Terör Örgütüne Üye Olma” ve “Terörizmin Finansmani” suçlarina karisan 7 FETÖ süphelisini belirleyen polis, bu kisilere yönelik Istanbul merkezli 3 ilde es zamanli operasyon düzenledi.

Baskinlarda süphelilerin tamami yakalanarak gözaltina alindi. Operasyon yapilan adreslerdeki aramalarda ise çok sayida örgütsel doküman ele geçirildi.

Bank Asya’yi fonladiklari MASAK raporunda

Yakalanan FETÖ/PDY üyesi 7 kisiye karsi yapilan incelemelerde, süphelilerin kapatilan Bank Asya’yi fonladiklarina dair tespitler oldugu, MASAK raporunda bu zanlilarin örgüt mensubu olan sahislarla para transferlerinin bulundugu, HTS incelemesinde örgüt mensubu olan sahislarla irtibatli olduklari tespit edildi. Yakalanan kisilerin bazilarinin örgütün çati yöneticileri ile yogun telefon trafigi gerçeklestirdigi ve buna iliskin HTS kaydinin bulundugu anlatilirken, ,FETÖ’ye ait TV kanallarinin dijital platformdan çikartilmasini gerekçe göstererek aboneliklerini iptal ettikleri anlasildi.

Gözaltina alinan süpheliler Istanbul Adli Tip Kurumu’nda saglik kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, haklarinda yürütülen tahkikat islemlerinin devam ettigi duyuruldu.
Kaynak: İHA