Depremzede Anneden Seker Ölçüm Sensörü Talebi Açiklamasi 'Çocuklarimizin Cani Yanmasin'

Kahramanmaras’ta 10 yasindaki oglu diyabet hastasi olan depremzede Hatice Demir, oglu için ignesiz kullanilabilen seker ölçüm sensörü istiyor.

Depremzede Anneden Seker Ölçüm Sensörü Talebi Açiklamasi 'Çocuklarimizin Cani Yanmasin'
Deprem bölgesi Kahramanmaras’ta oglu diyabet hastasi olan Hatice Demir, çocugunun sekerini ölçebilmek için günde 10-15 kez parmagini delmek zorunda kaliyor. Geceleri uykusunda dahi seker ölçümü için parmagini delerek ölçüm yaptiklarini dile getiren anne Demir, diyabetli çocuklarin bir nebze olsun uykularinda rahat uyumalari için verilen sensör sözünün hizlandirilmasini istedi. Diyabetli çocugu olan ailelerin seker ölçüm sensörüne çok ihtiyaci oldugunu dile getiren Demir, “10 yasinda oglum var, diyabetli. 2.5 yil oldu tani olali. Sesimizin duyulmasini istiyoruz artik. Çocuklarimizin bir nebze de olsa parmaklari delinmesin, yorulmasin diye sesimizin Saglik Bakanligi tarafindan duyulmasini istiyoruz. Geceleri uykusunda da ölçüyoruz. Saat 03.00’te herkes rahat uykusunda uyurken, bu çocuklarin sekerlerinin düsmesi veya yükselme ihtimali yüksek oldugu için bir nebze olsa uykusunda rahat uyusun, normal arkadaslari gibi zorlanmadan hayatlarina devam etsin istiyoruz. Çocuklarimizin sensörlerle daha rahat etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Parmaklari rahat etsin, canlari yanmasin”

Çocugunun artik caninin yanmamasini istedigini belirten anne Demir, “Sensör geldi, Saglik Bakanligi tarafindan depremden sonra belirli birkaç aileye takildi. Bazilarina takildi, o da çözüm degil. Okuldan her an telefon gelecek çocugun sekeri yüksek veya düsük diye. Anne veya baba ikimizden birimiz mutlaka okul yakininda bes dakika gibi bir zamanda olacak mesafede olmamiz gerekiyor. Çocuklarimizin hayati biraz daha kolaylassin, biraz daha canlari yanmasin, parmaklari rahat etsin istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA