Avcilar'da Elektrik Kesintisi Sorunu Yasayan Vatandaslar Sokaga Döküldü

Avcilar’da aylardir birçok kez yasanan ve uzun saatler süren elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaslar sokaklara döküldü. Sokaktaki BEDAS ekipleri ile tartisan vatandaslar elektrik sorununa kalici çözüm istedi.

Olay, gece saatlerinde Avcilar Gümüspala Mahallesi Limon Sokak üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, sokaktaki binalarda aylardir bazi günler elektrik kesintileri yasanmasindan dolayi mahalle sakinleri BEDAS ekiplerini çagirdi. Sokaga gelen ekiplerin sorun çözülmeden gittigini gören vatandaslar, gitmelerine izin vermedi. Uzun süre BEDAS ekipleri ile tartisan mahalleli durumdan dolayi magdur oldugunu söyleyerek kalici bir çözüm istedi. Ihbar üzerine sokaga polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin de müdahalesi ile mahalleli, enerji kesintisi sorununun en kisa zamanda çözülmesi kosuluyla görevliler ile uzlasti. Konu ile ilgili görevlilerin çalismalari devam ederken yasanan tartisma vatandaslarin cep telefonu kamerasiyla saniye saniye görüntülendi.

Konu ile ilgili konusan vatandaslardan Mustafa Çelik, “Burada bir yildan beri elektrik magduruyuz. Dilekçe verdik ama gelip ilgilenen yok. Gelip düzeltiyorlar ama ertesi gün yine ariza oluyor. 24 saat, 48 saat devam ediyor. Buradaki marketler, esnaf magdur oluyor. Bunun düzeltilmesini istiyoruz ama ilgilenen yok. Bugün elektrik kurumunun arabalarini durdurduk. Buraya yetkili gelmeden onlari göndermeyecegimizi söyledik. Daha sonra emniyet ekipleri geldi. Yapilacagina dair söz aldik ve bekliyoruz. BEDAS ekiplerinden arkadaslar çalisiyor su anda gece oldu ama elektrik gelmedi. Bu sokakta diyaliz hastasi var. Onlar da magdur oldu” dedi.

Durum ile ilgili konusan bir diger vatandas Gündüz Gül ise “Dün saat 23.00 gibi elektrik kesildi. Ariza gidermek için sabah gelip elektrigi kestiler. Su saate kadar kimse ilgilenmiyor. BEDAS’i aradiginda muhatap bulamiyorsun. Ben de esnafim ve ekmek yapiyoruz. Bizim makinelerimizin hiçbiri çalismiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA