Ayvalik'ta Zeytin Çiftçisi Kadinlara Basari Belgesi

Zeytin ve zeytinyagi sektörünün baskenti olarak kabul edilen Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, sektörel egitimler alan kadin çiftçilere basari belgeleri verildi.

Ayvalik'ta Zeytin Çiftçisi Kadinlara Basari Belgesi
Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi’nin katkilariyla kurulan Komili Zeytin ve Zeytinyagi Enstitüsü tarafindan Ayvalikli kadin zeytin çiftçilere yönelik egitimler meyvelerini vermeye basladi.

Ayvalik Belediyesi’ne ait Zeytin Müzesi’nde verilen egitimlerde; daha verimli hasatlar için modern tarim teknikleri, iklim dostu iyi tarim yöntemleri ile sürdürülebilir üretim, organik zeytin yetistiriciligi ve daha birçok konu hakkinda bilgilerin aktarildigi egitimlere 112 kadin çiftçi katildi.

Bünge-Komili Zeytinyagi Orijinasyon Müdürü Mehmet Cavli’nin öncülügünde, Projenin Sorumlusu Bülent Önder’in koordinasyonunda verilen egitimlerin ardindan gerçeklesen mini bir törenle sertifikalarina kavusan kadin çiftçilerin elde ettikleri basari, sektör temsilcileri tarafindan memnuniyetle karsilandi.

Ayvalik Belediyesi Zeytin Müzesi’nde gerçeklesen sertifika dagitiminda, Belediye Baskani Mesut Ergin’in yani sira Balikesir Üniversitesi Ögretim Görevlisi Prof. Dr. Abdullah Soykan ve Belediye Meclis Üyesi Merih Arslan da hazir bulundu.

Ayvalikli kadin çiftçilere basari belgelerini veren Baskan Ergin, zeytin ve zeytinyagi sektöründe kadin titizliginin, tüm anaç duygularla var olacagindan duydugu memnuniyeti ifade ederek, Ayvalik zeytinyaginin hak ettigi noktaya ulasmasinda kadin çiftçilerin gösterecegi çabalarin önemine dikkat çekti.

Kadin çiftçileri kutlayan Ayvalik Belediye Baskani Ergin, böylesi bir egitimi gerçeklestirdikler için Komili Zeytin ve Zeytinyagi Enstitüsü yetkililerine de tesekkür etmeyi ihmal etmedi.

Bünge-Komili Zeytinyagi Orijinasyon Müdürü Mehmet Cavli da, Ayvalik Belediyesi’ne kendilerini Zeytin Müzesi’nde misafir ettigi için tesekkür etti. Kadin zeytin üreticilerini destekledigi için, Belediye Baskani Mesut Ergin ve ekip arkadaslarina sükranlarini sunan Cavli, “Komili sosyal sorumluluk projesin çerçevesinde ülkemiz genelindeki zeytin verimlilik kaybini minimize etmek, problemlerin nedenlerini sorgulamak ve üreticilerden bu konularda gerekli bilgileri alip, üretimin verimini, kalitesini, kârliligini, marka degerlerini arttirabilmek, markalasmalarina yardimci olabilmek için bu egitimleri veriyoruz. Bu projeyi son derece önemsiyoruz. Bizim ana hedefimiz; zeytinyaginin ülkemizde kalitesini ve verimliligini arttirarak, milli bir ürün olan zeytinyagini hak ettigi yere getirebilmektir. Bu projeyi baslatmamizin sebebi de budur. Sektörde eksikliklerini gördügümüz tüm konularda bu egitim çalismalarini devam ettirmeyi planliyoruz.” diye konustu.

Kaynak: İHA