Yüksekova'da Mevlid Kandili Idrak Edildi

Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’in (SAV) dünyaya tesrifinin yil dönümü olan Mevlid Kandili, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaslar camilere akin etti.

Yüksekova'da Mevlid Kandili Idrak Edildi
Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’in (SAV) dünyaya tesrifinin yil dönümü olan Mevlid Kandili, tüm Türkiye’de oldugu gibi Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de idrak edildi. Yüksekova Müftülügü tarafindan Merkez Ihsaniye Camiii’nde düzenlenen Mevlit Kandili programina müftülük görevlileri tarafindan okunan Kur’an-i Kerim ve ilahi dinletisinin ardindan Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Serif okundu.

"Sevgili Peygamberimizi sadece böyle günlerde degil her zaman hatirlayalim" diyen Yüksekova Ilçe Müftüsü Mahmut Sevük, "Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem yeryüzünü tesrif etti. Bugün vesilesiyle mevlit gecesinde bir arada bulunuyoruz. Tüm Yüksekovali kardeslerimizin Mevlid Kandili’ni ve Mevlit-i Nebi tebrik ediyor, ilçemizde, ülkemizde ve tüm Islam aleminde, Efendimiz’in sevgi muhabbetinin yasanmasina vesile kilmasini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum" dedi.

Program sonrasi cami çikisi Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliginde görevli polisler vatandaslara çikolata ikraminda bulundu.
Kaynak: İHA