Mevlid'in Yazari Mevlid Kandili'nde Kabri Basinda Anildi

Mevlid’in yazari Süleyman Çelebi, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Mevlid Kandili etkinlikleri çerçevesinde kabri basinda dualarla anildi.

Mevlid'in Yazari Mevlid Kandili'nde Kabri Basinda Anildi


Bursa Büyüksehir Belediyesi, Mevlid Kandili’nde, kaleme aldigi Mevlid-i Serif ile tüm Islam alemine adini duyuran Süleyman Çelebi’nin kabri basinda etkinlik gerçeklestirdi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda konusan Prof. Dr. Bilal Kemikli, “Ulu zatin huzurundayiz. Merhum Nurettin Topçu’nun bir sözünü hatirladim, diyor ki ‘Büyük mezarlarin üzerinde büyük vatanlar vardir.’ Biz büyük bir vatana, millete sahibiz. Çünkü büyük topraklari isleyen ruhlara sahibiz, ulu çinarlara sahibiz. Mevlid Kandili için vesile olmus ve bildigim kadariyla ilk defa Bursa’da Peygamber Efendimizi bize en iyi sevdiren bir ulu zatin huzurunda bu programi yapiyoruz. Büyükler Uludag’a benzerler biz ancak görebildigimiz yeri anlatiyoruz. Uludag’i uzaktan seyrederseniz size çok yakinmis gibi gözükür ama yaklastikça sizden daha çok uzaklasir. Uludag’i anlatmak tam mümkün olmadigi gibi ulu insanlari da anlatmak tam mümkün degildir. Biz sadece bir iki hususa isaret edebiliriz. Bugün Mevlid Kandili, Hak Teala Mevlid Kandilimizi mübarek eylesin. Mevlid dogmaktir, dirilmektir” ifadelerini kullandi.

“Mevlid dünyanin birçok ülkesinde insanlarin dinini muhafaza etmesine vesile olmustur”

Mevlid’in önemine vurgu yapan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Hemen her firsatta örnek aldigimiz Peygamber Efendimize olan sevgimizi bir sekilde methiyeler dizerek göstermeye çalisiriz. Bu essiz sevgi seline Bursa’dan katilip, sevginin büyüklügünü bizlere gösteren güzide insanlar var. Biz de su an Süleyman Çelebi’nin mezarindayiz. Mevlidi belki son zamanlarda çok siradanlastirdik ama Mevlid biz biliyoruz ki Özbekistan’da, Kazakistan’da, Azerbaycan’da dünyanin birçok ülkesinde insanlarin dinini diyanetini muhafaza etmesine ve bugünlere gelmesine vesile olmustur. 1409 yilinda yazilan Mevlid eserinin üzerinden 614 yil geçti. Dünyaya yayilan Mevlid’in yazildigi dönem açikçasi bunalimli bir dönemdi. Bu yüzden de Süleyman Çelebi yazdiklarini kurtulus olarak adlandirmistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA