Istanbul'da Süpheli Kamyonetten 38 Kaçak Göçmen Çikti

Sultangazi ilçesinde yol kontrolünde durdurulan bir kamyonetten 13’ü çocuk, 38 kaçak göçmen çikti. Araçta yapilan aramada ruhsatsiz silah ile bir miktar uyusturucu ele geçirildi. Insan kaçakçisi oldugu degerlendirilen sürücü gözaltina alindi.

Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü görevlilerince Sultangazi ilçesinde genel asayisin saglanmasi ve suçlarin önlenmesine yönelik genis çapli çalisma yürütüldü. Çalismalar kapsaminda 50. Yil Mahallesi’nde bulunan bir cadde üzerinde gerçeklestirilen uygulama sirasinda durumundan süphelenilen bir kamyonet, ekipler tarafindan durduruldu. Yapilan kontrolde kamyonet kasasinda 13’ü çocuk olmak üzere 38 yabanci uyruklu düzensiz göçmen yakalandi. Kamyonet sürücüsü T.A. olay yerinde yakalanarak gözaltina alindi.

Yunanistan üzerinden Almanya’ya gideceklerdi

Yapilan incelemede, aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu yabanci uyruklu göçmenlerin, para karsiliginda tanimadiklari sahislar ile anlastiklari ve Yunanistan üzerinden Almanya’ya geçmek istedikleri anlasildi. Ülkeye kaçak geçis yapan ve polis tarafindan gözaltina altina alinan siginmacilar, islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Il Göç Idaresi geri gönderme merkezine teslim edildi.

Uygulama sirasinda yakalanan kamyonet sürücüsü T.A. ’göçmen kaçakçiligi’ suçundan sevk edildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA