Insaattan Hirsizlik Yapan Zanli, 40 GB'lik Görüntü Izlenerek Yakalandi

Karabük’te, insaat alaninda hirsizlik yapan bir kisi polis ekiplerinin 40 GB’lik görüntü incelemesinin ardindan yakalandi.

Insaattan Hirsizlik Yapan Zanli, 40 GB'lik Görüntü Izlenerek Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Yenisehir Mahallesi Çaglayan Sokak’ta KARDEMIR Havuzlu Bahçe insaat alaninda hirsizlik ihbari alan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, çalisma baslatti. Ekipler, süpheli sahis veya sahislarin tespiti ve yakalanmasi için baslattiklari çalismada 29 Kent Güvenligi Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarina ait yaklasik 40 GB görüntüyü inceledi. Olayin görgü tanigi olabilecegi degerlendirilen 6 kisi ile de görüsen ekipler, olayin faalinin 9 adet suç kaydi bulunan F.K. oldugunu tespit etti.

Yapilan çalisma sonucu zanli yakalanarak gözaltina alinirken, sahsin ikamet ve aracinda yapilan aramalarda; 10 metre bakir kablolu kaynak makinesi, birer adet parmak taslama makinesi, 50 metre seyyar kablo, 50 metre seyyar kablo, büyük boy ve küçük boy spiral makinesi, karistirici ele geçirildi. Ele geçirilen esyalar sahiplerine teslim edilirken, zanli çikarildigi mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumuna teslim edildi.

Il Emniyet Müdürlügü, vatandaslarin huzurunu ve güvenligini bozacak her türlü suçun önlenmesine, vatandaslarin canina ve malina zarar veren faillerin yakalanmasina yönelik çalismalarin ve mücadelenin durmaksizin devam edecegini açikladi.

Kaynak: İHA