Agaç Ev Çocuk Kitapevi Hizmetlerine Devam Ediyor

Yesil alani ve renkli yapisiyla çocuklar için özel olarak tasarlanan Sinop’un ilk çocuk kitapevi Agaç Ev Çocuk Kitapevi hizmetlerine devam ediyor.

Agaç Ev Çocuk Kitapevi Hizmetlerine Devam Ediyor
Tamamen minik okurlara yönelik donanimli bir kütüphaneyi çocuklarin hizmetine sunduklarini ifade eden isletme sahipleri Gamze Turhal ve Ege Gizem Ersahin çocuklarin keyifle vakit geçirebilecegi mekâni onlarin hizmetine sunmaya devam ediyor.

Agaç Ev Çocuk Kitapevi fikrinin nasil ortaya çiktigi anlatan Agaç Ev Çocuk Kitapevi isletme sahibi Gamze Turhal “Ikimizde anneyiz burasi ihtiyaçtan dogan bir isletme. Çocuklarimizla oturacak bir yer bulmakta zorlandik, yürümeye basladiklari zaman zapt etmekte zorlandik. Yola kaçma durumu oluyor, gözden kaçma durumu oluyordu oturup bir kahve içme imkânimiz olmuyordu. Bu ihtiyaca yönelik kafe kitapevi tarzinda bir fikir olusmaya basladi kendi aramizdaki sohbetlerde bunu dile getirmeye baslamistik. Daha sonra önümüze bu firsat çikti. Burasi önceden ‘Tayfa’ kitapeviydi. Hülya abla burayi devredebilecegini ilgilenip ilgilenmedigimizi sordu. Bizde zaten hazirda gelistirdigimiz fikri buraya çok uygun oldugunu düsündük ve kitapevi kafe olarak 2 sene önce hayata geçirdik. Anneler birbirlerine tavsiye ediyorlar gelen memnun kaldikça etrafindakilerle konusuyor böylelikle büyüyoruz her geçen gün ilgi artiyor. Genel olarak çocugu olanlar geliyor tabi diger insanlarda gelebilir kafe hizmetimiz her zaman açik. Gelenlerin çocuklari büyüdükçe yerini daha küçük olanlara devrediyor böylelikle katlanarak artiyoruz" diye konustu.

Konu ile açiklamalarda bulunan Agaç Ev Çocuk Kitapevi diger isletme sahibi Ege Gizem Ersahin, “Bizi daha çok çocuklu aileler tercih ediyor kafe hizmetimiz herkese açik tabi. Ama bir kafeye gidip çocuguyla bagimsiz daha saglikli bir ortamda vakit geçirmek isteyen aileler tercih ediyorlar. Çünkü bizim kafemizin hemen yaninda ayni zamanda disarisinda çocuklara yönelik güvenli bir alan olarak bahçemiz ve oyun odamiz var ve oyun ablamiz tam zamanli olarak onlarla vakit geçiriyor. Yaslarina yönelik etkinlikler yapiyorlar. Yasadiklari paylastiklari seyler oluyor, fikir alisverisinde bulunuyorlar. Burasi aslinda sosyallesme alani olarak ta bir misyon edindi. Bu sekilde de git gide büyük bir aile gibi oluyoruz. Sinop’un hali hazirda yazin gelen gurbetçi dedigimiz bir kitlesi var onlar 2. Yazimiz oldugu için geçen yaz bizi kesfedenler bu yaz da ziyaret ettiler. “ifadelerine yer verdi.

Isletmenin konseptinden bahseden Agaç Ev Çocuk Kitapevi isletme sahibi Gamze Turhal “ Konsept olarak kitapevi kafeyiz. Daha çok buradayken rahat vakit geçirmeleri için çocuklarla oynayan bir oyun ablamiz var. Bunun disinda yazar, imza, söylesi günlerimiz oldu. ‘Aydin’ kitabinin yazari Hollandali bir yazar geldi. Lemi Filozof geldi. Bunlari bu sahnede yaptik. Bu sekilde yazar, imza, söylesileri de oluyor. Onun disinda küçük gruplara organizasyonlarimiz oluyor. Dogum günü organizasyonlarimiz var. Slime etkinlikleri gibi, mutfak atölyesi gibi etkinliklerimiz oluyor. Okullar ziyaretimize geliyorlar. Etkinligin içerigine bagli olarak etkinlik tüm halki ilgilendiren çapta ise , ‘Aydin’ kitapta öyle oldu belediye ile isbirligimiz oldu Çünkü tüm Sinop’a mal olmus bir karakterdi. Içerikler kuvvetli oldugu sürece tabi ki destegini aliyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili isletme sahibi Ege Gizem Ersahin ise, "Bizim çok büyük bir çapta sponsora ihtiyacimiz olan bir etkinlik oldu ondada desteklerini aldik. Kültür merkezinde düzenledik etkinligimizi. Büyük etkinliklerde özel sahislardan da sponsor destegi aldigimiz oluyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA